"Esimene päev Rio olümpial läks plaanipäraselt," kirjutas Adelinde Cornelissen kolmapäeval oma Facebooki lehel. "Rahulik reis, ilus tallikoht ja hea treening. Parzival tunneb end hästi ja on võistlusteks valmis."

Parzival on Cornelisseni hobune. Ja nagu ka kõik teised olümpial võistlejad, kes sel suvel Riosse tulid, nägi ka Cornelissen aastaid ränka vaeva, et olümpiamängudele pääseda. Tema ja Parzival pidid võistlema koolisõidus.

Adelinde Cornelissen Facebook

Kuid pärast rahulikku reisi, hakkasid järsku asjad viltu kiskuma. Parzival, kes 2012. aasta olümpiamängudel Londonis võitis hõbeda ja pronksi, sai Rios mürgiselt putukalt raskesti hammustada. Peas olev hammustuskoht paistetas tugevalt üles ja hobusel tõusis kõrge palavik.

Veterinaarid andsid endast parima, et Parzivali palavikku kiirelt alandada ja üsna varsti tundus, et tal hakkab parem. Palavik langes ning paistetus alanes.

"Ma magasin tallis ning jälgisin Parzit iga tunni tagant," rääkis Cornelissen. "Ma ei saanud teda ju üksinda jätta!"

Cornelissen ei tahtnud oma tiimi alt vedada ja kuna Parzivali tervis tundus juba parem ka arstide sõnul, siis otsustas ta siiski proovida.

Adeline Cornelissen Facebook

Vahetult enne areenile astumist istus ta Parzivali kõrval. Hobune ei tundnud olevat oma parimas vormis. "Kui ma sisenesin, tundus mulle, et juba praegu annab ta endast kõik, mis ta vähegi suudab," kirjutab ta. "Võitleja nagu ta on, ta ei anna kunagi alla."
Siiski ei tundunud see mulle õige teona pärast kõike, mida ta siin Rios juba läbi oli pidanud elama.

"Tema tervise säästmiseks, otsustsin ma võistluse katkestada," kirjutas Cornelissen. "Minu kaaslane, minu sõber, hobune, kes on terve oma elu minu heaks endast kõik andnud ei vääri sellist kohtlemist…Nii et ma tervitasin publikut ja lahkusin areenilt."


Allikas: The Dodo