“Üheks minu plaaniks on vabastada linn rottidest, aga aeg hakkab otsa saama, iga päevaga on linnas rotte üha enam ja enam,” kirjutas Razzi.
Linnapeaks valituks osutumise korral lubas Razzi tuua linna 500 000 kassi, et rotiprobleemile punkt panna. Plaani kohaselt jaotatakse kassid mööda linna laili ning paigutatakse rottidest enim kubisevatesse piirkondadesse. Ennetamaks hirme kodutute kasside ees selgitas Razzi,et kassid võiksid elada Rooma kassiarmastajatest vanurite juures ning linn on valmis kasside võtmist isegi toetama.

Rooma oli kassidele koduks juba antiikajal. Isegi tänapäeval veedavad paljud peremeheta kassid aega vanadel müüridel ja vaatamisväärsustel lesides, aga probleem on selles, et neil ei paista olevat huvi rotte püüda.

Tänapäeval ei ole metsikute kasside arvukus enam nii suur tänu 1980ndate lõpus läbi viidud kastreerimistele ja steriliseerimistele. Kui kodutute kasside probleemi suutis linn enam-vähem ohjata, tuli peagi asemele uus — rotid. Ekspertide hinnangul elab linnas kuus miljonit rotti, mis tähendab, et võttes arvesse linna 2,6 miljonilist elanikkonda, teeb see kaks rotti elaniku kohta.

Rotid tunnevad end Roomas nagu kodus ning külastavad isegi levinud turismiatraktsioone. Eelmisel aastal vallutasid nad maailmakuulsa Trevi purskkaevu ning tänavu märtsis tuli piletimüük Colousseumi varemetele ajutiselt katkestada, sest piletikioski katusel surnud rotist tilkus verd otse müügiletile.