Selleks, et Siena lugu algusest lõpuni ära rääkida, tuleb alustada eelmise aasta sügisest, kui kinnisvarabüroo MyHome sai endale uue kontori.

“Kuna MyHome tähendab eesti keeles “minu kodu”, siis tekkis meil mõte, et uued ruumid võiksid olla mõnusalt kodused,“ meenutab Siena perenaine Gerdi Anupõld, kinnisvaramaakler ja üks firma asutajatest.

Mis tooks kontorisse rohkem kodutunnet? Muidugi kass. Kuna kassipoeg vajab palju hoolitsust ja tähelepanu, otsustati vanema kassi kasuks.

“Ma võtsin varjupaigaga ühendust, nad valisid meie jaoks Siena välja ja saatsid mulle tema kirjelduse,” räägib Gerdi oma uskumatult lihtsa kassi valimise loo. Kõik klappis ja nii saigi Siena endale uue kodu — kinnisvarabüroo koduselt mugava kontori.

Kes kasse veidigi tunneb, aimab juba, et lugu sellega ei lõppenud. “Muidugi võitis ta mu südame nii jäägitult, et päris kontorikassiks ta ei saanudki,” lisab Gerdi, kes lihtsalt pidi armsaks saanud kassi koju kaasa võtma.

Kõige pehmem jäälõhkuja

Juba esimestel tööpäevadel selgus, et Siena oli kontorieluks igati valmis. “Ta on väga hästi kasvatatud. Tal ei ole ühtegi halba harjumust. Ta ei hüppa kunagi laua peale, kindlasti mitte söögilaua peale,” loeb perenaine Siena plussid kiiresti üles. Tõesti, väga viisakas ja mõistlik kassiproua.

Siena on nüüd juba terve aasta kontoris käinud. Talle see sobib. “Ta on rahulik loom. Talle meeldib tähelepanu väga ja meie kontoris ta saab seda rohkem kui küll,” räägib Gerdi.

“Kui mõni klient tuleb kontorisse ja läheb teda paitama, siis ta on tema vastu väga sõbralik. Aga ise ta võõrastele sülle ei roni ja tähelepanu nuruma ei lähe,” on Gerdi kassi väljapeetud maneeridega väga rahul.

Kas ta aitab võõrastega kiiremini kontakti leida? “Kindlasti. Tavaliselt hakatakse ju rääkima ilmast või millestki muust, aga nüüd tuleb kohe “Oi, teil on kass. Kas ta ongi teil siin? Ja veel sada küsimust,” räägib Gerdi. “Siena on nagu jäälõhkuja,” kiidab ta kassi vaikset võimet inimesi kiiresti lähemale tuua.

Otsid kodu, leiad kassi

Kuna Siena töö-kodu asub Tallinna vanalinnas esimesel korrusel, võib iga mööduja sinna vabalt sisse piiluda.

Kontoril on hästi suured vitriinaknad ja akende peal on väljas kinnisvarakuulutused. “Tihti juhtub, et inimesed, kes kuulutusi uurivad, märkavad hoopis kassi ning jäävad siis teda vaatama,” jutustab Gerdi.

Siena käib meeleldi akna peal pilke püüdmas. “Seal on tal oma rull-padi ja vahest läheb ta sinna ka magama. Siis ta on väga hästi aknast nähtav,” räägib Gerdi sellest, kuidas kass armastab meelt lahutada.

“Ta on rohkem omapead olija,” võtab perenaine Siena iseloomu ühe lausega kokku. “Kui ta vajab lähedust, siis ta tuleb ja küsib pai, aga muidu ta väga ei tahagi inimeste ellu sekkuda.”

Siena tiim töötab diivanil

Gerdi usub, et lemmikloomad aitavad maandada pingeid, mida tööl ikka tekib: “Lähed paitad korra kassi ja kohe on tuju parem.”

“Ja huvitav on see, et ta ise ei peagi selleks midagi tegema,” on Gerdi tähele pannud. “Piisab sellest, kui kass kohal on. Istub diivanil ja vaatab ringi. Nurrub ja rahustab.”

Tõsi, alati ei saa Siena diivani peal päris üksi olla. Nii mõnigi kolleeg sirutab end koos kassiga diivanile, võtab läptopi kõhu peale ja töötab seal.

“Tema seltsis tahetakse töötada. Siena on hea tiimikaaslane,” kinnitab ka Gerdi.

Vaata lisa Purina “Käpad tööl” programmi kohta.

Loe ka varasemaid lugusid: