Kaameleid, kes ürituse sisust kolbigi ei jaga, aga keda sinna ikkagi kohale aetakse, on 30 000 kandis. Või siis natuke vähem, sest tänavuselt festivalilt said 12 kaamelit disklafi. Miks?

No vaadake, mõned kaameliomanikud otsustasid enda lemmikuid festivali puhuks lihtsalt veidike tuunida.

"Nad pumpavad Botoxit huultesse, ninna ja isegi lõuga," ütles festivali korralduspooleta seotud Ali Al Mozrouei. "Siis paistab pea suurem, nii et kui kaamel tuleb, on inimeste reaktsioon umbes: "Ossaa, kui suur pea! Mida suuri huuli ja megasuurt nina!"

Mõned päevad enne festivali tabati otse teolt ka üks entusiastlik veterinaar, kes kaamelit Botoxi abil festivalikõlbulikumaks timmis ja oli just asumas ka looma kõrvu väiksemaks lõikama, kirjutas The National.

Sama väljaanne selgitas võhikutele sedagi, et ega küüru kujust, kõrgusest ja asukohast üksi ei piisa, et multimiljonibisnises vikatiga pappi lõigata – kaameli huuled peavad olema korralikult täidlased ja töllakil. Muidu pole iludusvõistlusel kübetki šanssi.

Need, kel huvi ka enda kaamel sellele festarile lohistada, leiavad info ürituse kodukalt. Tõsi, tänavune rong on läinud, sest kõrbelaevade megapidu algas 1. jaanuaril ja kestab 1. veebruarini.