Omanik sõnas, et ta maksis koera eest ligi 200 dollarit uskudes, et tegu on puhtatõulise koeraga. Jaapani špitsi kutsikas meenutab aga oma välimuselt polaar- ehk jäärebast, kuid ühtegi kahtlast märki ei olnud tema välimuses või käitumises esmapilgul paista.

Aja jooksul aga hakkas naine oma karvase sõbra juures kummalisi asju märkama. Mõni asi tundus olevat pisut teisiti, kui peaks, näiteks ei haukunud koer kordagi. Tema kasukas oli tavapärasest paksem ja tihedam ning saba kasvas pikemaks, kui selle tõu esindajale kohane on. Ühel hetkel lakkas koer ka tavapärast koeratoitu söömast ja mureliku naise probleem oli ilmselge ning sellega tegelemine vältimatu.

Hiljaaegu kinnitas kohalik loomaaed, et tegemist ei ole mitte koera, vaid kodustatud rebasega, kes heausksele loomasõbrale puhtatõulise Jaapani špitsi kutsika pähe müüdi. Juhtunust šokeeritud omanik võttis vastu otsuse ja andis looma, tema heaolu silmas pidades, loomaaia spetsialistide hoole alla. Rebane on nüüd õigel dieedil ja kohaliku loomaaia spetsialistide jälgimise all.

Allikas: people.com