Ehkki olukord on vägagi tõsine ja muret tekitav, avaldavad paljud meediaväljaanded neid fotosid kui naljakaid või armsaid. “Tundus, et esialgselt näidati neid millegi koomilisena ja alles seejärel hakkasid inimesed taipama, millist probleemi neil piltidel tegelikult kuvati,” ütles loomade heaolu eest hoolitsev Draper.

Õigupoolest on nendel Hiinas, Harbini linnas asuvas amuuri tiigrite pargis tehtud fotodel mitmeid probleeme. Kõige ilmsem on see, et neid loomi toidetakse liiga palju, ja see toob omakorda kaasa muud küsimused.

"Ma pole kunagi näinud sellisel määral ületoidetud tiigreid," ütles Draper. "Kuigi see ei pruugi neile koheselt probleemi tekitada, piirab see loomade liikumist, tekitab häireid liigeste ja jäsemete töös ning mõjutab nende kõndimisvõimet. Samuti on neil probleemid omavahelise suhtlemisega. Tiigrite füsioloogiale tekitab rasvumine samasugust stressi ja närvipinget nagu inimestelegi."

Mõningate aruannete põhjal tundub, et enamasti söödavad loomi külastajad. Veel enamgi - väidetavalt toidavad nad tiigreid elavate kanadega. "Kui see loomaaed lubab elusolenditega toitmist, kus inimesed saavad osta kanu ja visata nad tiigrite ette, on see uskumatult julm ja väga ebaeetiline," ütles Draper. "Ma ei tea, kas see toimub just seal, kuid mõnes Hiina sarnases rajatises kasutatakse sellist praktikat kindlasti. See on külastajamagnetiks. Mõnikord pole tegu üksnes kanade, vaid ka kitsede ja veistega."

Draper on mures ka tiigrite elukorralduse pärast.

“Nähtud piltide järgi hoitakse suurt hulka tiigreid koos, mis on üsna ebaloomulik olukord,” ütles Draper. “Tiigrid on üksiklased. Kui neid gruppides hoida, on tulemuseks väga kõrge stressifaktoriga keskkond.”

Kui nii paljud tiigrid on piiratud alal kinni, on neil ka vähe võimalusi end liigutada, mis veelgi halvendab rasvumisega seotud terviseprobleeme.
“Kui neile ei anta võimalust oma toidu saamiseks töötada, nagu nad teeksid looduses jahti pidades, on paratamatult tulemuseks vähearenenud lihased ja rasva ladestumine,” ütles Draper. “See meenutab tõelise telekahaige sündroomi.”

Draper loodab, et avalikkuse pahameel ergutab pargi juhtkonda tiigrite eest paremini hoolt kandma.

“Nad peavad sellele lõpu tegema ja järgima korralikke nõuandeid toitumise, söötmise ja tiigrite käitumise kohta," ütles Draper. "Ning Hiina ja teiste maailma loomaparkide potentsiaalsetel külastajatel on vaja lihtsalt mõelda, milline on nende grotseskse välimusega tiigrite nägemise meelelahutuslik väärtus? See ei tohiks tekitada mingeid muid tundeid peale haletsuse."

Allikas: The Dodo