Viimase ülesandega seisid silmitsi kaks JetBlue meeskonnaliiget pärast seda, kui ühel reisijal tekkis lennul Floridast Massachusettsisse hüpoksia ehk hapnikuvaegus. Tegemist polnud aga sugugi tavalise reisijaga – tema nimi on Darcy ja ta on kolmeaastane prantsuse buldog.

„Märkasin, et ta keel on siniseks tõmbunud. Tean, et see on märk hapnikupuudulikkusest (hüpoksia). Seega tõmbasin ta istme alt välja, võtsin oma sülle rahunema ja üritasin aidata tal lõdvestuda, kuna ta oli suures paanikas ja hingas raskelt,” kirjutas Darcy omanik Michele Burt kohalikule uudisteportaalile Masslive.

Prantsuse buldog on aina populaarsust koguv tõug, kuid on tuntud ka oma paljude tervisehädade poolest, mis on tavaliselt tingitud nende ebatavalisest välimusest. Näiteks tekitab nende pisike koon hingamisprobleeme, samuti esineb neil näol erinevaid allergiaid ja mädapaiset silmades. Loomaarstid on samuti märkinud, et koeraomanikud on sageli väga šokeeritud, kui taipavad, kui palju meditsiinilist sekkumist ja operatsioone nende koerake vajada võib. Lendamine kujutab aga sellistele lühikese koonuga tõugudele kohe erilist ohtu, päris paljudel neist on see lõppenud elukaotusega. Seetõttu on mitmed lennufirmad neil reisimise täielikult ära keelanud.

Õnneks tuli JetBlue meeskond Darcyle kohe appi. Pärast seda, kui nad olid toonud paanikas kutsikale jääkotte, et teda maha rahustada, tuli üks meeskonnaliige Renaud Spencer hoopis isesuguse lahenduse peale. „Renaud, kes rääkis, et tal oli samuti prantsuse buldog, tõi väikese hapnikuballooniga ühendatud maski,” selgitas Michele oma kirjas ja lisas: „Panin maski talle näole ja juba paari minuti pärast muutus Darcy erksaks ning mõne aja pärast keeldus maskist täiesti.”

Darcy seiklus on teinud temast Twitteris omaette kuulsuse. Pilte tema tõtt-öelda imetlusväärsest päästmisaktsioonist on praeguseks näinud juba tuhanded ja tuhanded silmapaarid. Paljud kommenteerijad on võtnud ka vaevaks tänada meeskonda nende pühendumuse ja muretsemise eest.

Praeguseks on Darcy tänu lennukipersonalile jälle õnnelikult ja täie tervise juures kodus tagasi.

Allikas: iflscience.com