Peanut päästeti Michiganis, Delta loomade varjupaiga poolt eelmisel aastal, kui ta veel kutsikas oli. Ta leiti mitmete murtud luudega, mille süü langes eelmisele perekonnale. Peanut oli väärkoheldud koer. Kui ta arstide järelvalve all terveks oli ravitud, siis leidis kutsikas endale uue ja hooliva kodu. Siiski ei osanud keegi arvata, et tuleb päev, mil teise võimaluse saanud Peanut päästab kellegi teise.


Sel nädalal kirjutas Peanuti adopteerinud perekond varjupaigale kirja, kus ta jagas Peanuti kangelaslikku tegu:

Ma arvan, et sellel koeral on mingi “kuues meel” oma eelmise elu kohta, mida ta siiani endaga kaasas kannab. Täna päästis Peanut kolmeaastase tüdruku elu. Umbkaudu kella 11 paiku hommikul läks Peanut meil kodus täiesti pöördesse. Ta jooksis mööda treppe üles-alla, haukus ning niutsus. Seejärel jooksis ta minu abikaasa juurde, kes garaažis parasjagu paari projekti kallal tööd tegi, andes talle märku, et soovib õue saada.

Minu abikaasa ütles, et kuulis koera teisel korrusel ringi jooksmas, kuid ta ei saanud aru, mis põhjusel ta nii teeb. Ta lasi koera õue ja Peanut jooksis täiskiirusel otsejoones põllule. Abikaasa jooksis talle järgi ja avastas põllult palja, külmast väriseva kolmeaastase tüdruku, kes oli end sinna kerra tõmmanud. Peanut juhatas ta lapseni.

Mees tõstis lapse sülle, tõmbas talle kampsuni ümber ja viis lapse tuppa. Seejärel helistas ta kohe politseisse. Õnneks ei olnud tüdrukul märgatavaid vigastusi, kuid Peanuti omanik sõnas, et tüdruk suutis öelda vaid ühe sõna - “koer”.

Ei läinud kaua aega mööda, kui selgus, et Peanut oli teinud midagi palju enamat, kui päästnud väikese lapse külma käest. Kui tüdruk oli haiglasse viidud, siis õnnestus politseil leida üles ka lapse perekond, kes lähedal asuvas majas elas. Politsei leidis, et majapidamine oli väga räpane ning ohtlik. See ei olnud laste kasvatamiseks sobiv keskkond. Päästetud tüdruk ja majapidamisest leitud teine laps anti lastekaitse hoole alla.

Uurimine käib endiselt, seetõttu ei ole veel selge, mis põhjusel kolmeaastane laps paljana ning ihuüksi põllul lamas, kuid ei ole küsimustki, et Peanut tegi midagi kangelaslikku.

"Peanut on osa meie perekonnast ja tänu varjupaiga imelisele personalile on see koer elus,” kirjutas Peanuti omanik. “Ilma temata ei oleks võib-olla täna siin ilmas ka seda väikest tüdrukut," sõnas ta.

Allikas: The Dodo