See luigepesa on ilmekas näide keskkonna saastatusest, sest kodu ehitamisel materjali otsides jäid neile noka vahele ilmselgelt ainult need asjad, mille koht on prügimäel, kuid oli tõenäoliselt sealkandis neile ainus kättesaadav materjal.

Nüüd ei üllata möödakäijaid mitte ainult sadamaelu keskpunktis ehk laevade ja paatide vahel pesitsev luigepaar, vaid ka pesamaterjal, mis koosneb kettidest, vanadest köitest, tühjadest kilekottidest ja krõpsupakkidest. Pessa on taritud isegi tühi lömmis piimapakk ja katkine arvutihiir. 

Praeguseks on pessa munetud ka viis muna. Bill Thomas, kes oma koeraga sadamas sageli jalutamas käib, ütles, et vaatepilt üllatab nii sadamatöötajaid kui ka tavalisi möödakäijaid. Thomas sõnas: "Luikedel on komme valida pesaehituseks kummalisi paiku, aga see siin on ikka väga käidavas kohas. Paistab, et neid ennast see ei häiri. Luiged on leidnud köie, mille nad keti peale pannud ja seejärel lisanud muu merelainete poolt kaldale uhutud prahi. Pesamaterjali valikul on nad olnud igatahes väga leidlikud," möönis mees.

VAATA pilte kummalisest luigepesast.