Rakendused, mis ei äratanud tähelepanu

Pocket Pond on iOS platvormil töötav äpp, mis oli algselt mõeldud inimestele, aga üllatuslikult kogus populaarsust hoopis kasside hulgas. Tegemist on virtuaalse veekoguga, kus saab kasvatada värvilisi koi kalakesi, kes näpuga ekraani puudutades lõbusalt lupsu löövad ja helilise veevirvenduse tekitavad. Mängu realistlik graafika ja lõbusad veesulpsatused jäeti Kasside Turvakodu testmeeskonna poolt aga täiesti tähelepanuta. 

Pocket Pond


Laser Chase
on rakendus, kus kassil tuleb püüda laserivalgust imiteerivat väikest punast täpikest. Ehkki paljud kassiomanikud räägivad, kuidas nende lemmikud armastavad seinal liikuvat lasertulukest lausa hullumiseni taga ajada, siis Laser Chase jättis kassid täiesti ükskõikseks. Nõutud katsetajate pilgud lubasid arvata, et täpike on kas liiga väike või liiga aeglane ja seeõttu raskesti märgatav.

Ka iOSi rakendus Game for Cats ei osutunud katsetajate hulgas populaarseks. Tõe huvides tuleb mainida, et kahest pakutavast katsetasime tasuta mängu, kus saab saab samuti lasertulukest püüda. Ehkki eelmise rakendusega võrreldes on roosa täpike on palju liikuvam ja märgatavam, tundus, et mäng ei ole kas huvitav või Kasside Turvakodu asukad ei ole täpipüüdmise meistrid. 

Mida ma pean selle liikuva roosa täpiga tegema?

Rakendused, mis võiksid olla iga kassiomaniku tahvelarvutis 

Eelmisele mängule sarnase nimega Androidi-rakendus (Games for Cats), võimaldab tasuta mängida mitut mängu. Meie valisime mängu Mouse Chase, mis äratas nii mitmegi, seal hulgas ka ühe ettevatlikuma ja umbusklikuma kassi huvi. Mäng on ülesehituselt väga lihtne ja kassisõbralik - ekraanil vudiv hiir tuleb käpaga võimalikult kiiresti kinni püüda. Rakenduseloojate head tööd näitab seegi, et ühe mängija tüdinedes, astus ligi kohe teine, kes mängujärje üle võttis. 

Mice Catch pälvis samuti kasside tähelepanu ilma, et neid oleks olnud vaja spetsiaalselt mängima meelitada. Ekraanil jookseb korraga neli kuni viis väikest halli hiirekest, kellest iga püütud loomake annab punkti. Jätsime tahvli põrandale, et vaadata, kas mõni julgem kass tuleb proovima. Ligiastujaid oli mitu, kuid triibuline kass Harald keskendus mängule niivõrd, et lõpetas mängu muljetavaldava punktiskooriga - 45 kinnipüütud närilist. 

Konkurentsituks võitjaks osutus äpp nimega Crazy Cat. Tegemist on katsetatud rakendustest kõige lustakamaga, mis teenis kassidelt lisapunkte veel meeleoluka graafika ja lõbusa heli eest. Rakenduse peakangelane on juustu peal hüplev hiir, kes tuleb kassil osava käpahoobiga "maha lüüa". Mõned katsetajad sattusid mängides nii hoogu, et ekraanil toimuvast kohati ei piisanud - tahvelarvuti äär tõsteti käpaga õhku ja igaks juhuks piiluti, et ega sinna pole mõni hiir peitu pugenud. 

Kass Harald teeb punktirekordit

Hiiremängu saab mängida ka ühe käpaga

Kuidas seda mängu mängida tuleb?
Hea lugeja, kas sinu kassil on oma lemmik nutiäpp?