Castilla-Leóni autonoomses piirkonnas asuvas linnas elab vaid umbes 330 elanikku, kui mitte arvestada koeri ja kasse, keda nüüd samuti loetakse täieõiguslike linnakodanike hulka. Seda küll mööndusega, tegemist on siiski neljajalgsete linnakodanikega, kes linnaelu küsimustes päris kaasa rääkida ei saa.

Linnapea Pedro Pérez Espinosa rõhutas, et tema kohustus on esindada kõiki linnaelanikke ja tagada mugav elu linnas nii inimestel kui ka nende neljajalgsetel lemmikutel.

Otsuse, mis on pälvinud hulgaliselt Hispaania loomakaitsjate kiidusõnu, tõeline tagamõte pole tegelikult ainult koerte ja kasside õiguste kaitsmine, vaid see on üheks sammuks, et võidelda Hispaanias ülipopulaarse härjavõitluse keelustamise nimel. Nimelt keelab linnakeses vastu võetud seadus loomi põhjuseta tappa või piinata.

Ehkki esimesena keelustati härjavõitlused Kanaari saartel 1991. aastal, on spordiala langenud tugev kriitika alla peale seda, kui härjavõitlused 2010. aastal Kataloonia provintsis keelustati.

Kuigi härjavõitluste pooldajad jätkvad nõudmist, et spordiala, mis on Hispaania kultuuri oluline osa, peaks traditsioonina jätkama, on nii mõnedki provintsid jälgimas Kataloonia eeskuju ning loomakaitsjate eestvõttel liigutakse selles suunas, et keelustada härjavõitlused ka teistes provintsides.