Veel enne kui laev kutsikatega Tallinna saabus jõudsid Janett ja Vello isekeskis mõtiskleda, kas kaasavõetud kaelarihmad ikka sobivad ja kas ehk peaks neid väiksemaks-suuremaks tegema. Samuti arutleti, kuidas murid pärast niigi pikka teekonda veel mitmesaja kilomeetrise autosõidu Eesti kagunurka vastu peavad.

22-aastane Janett jõudis rääkida, et mõte koerast on tal juba tükk aega peas olnud ja noorusest hoolimata on ta Saatses teiste koerte eest hoolitsedes näidanud üles suurt pühendumust, nii et kui ta lõpuks koerasoovi avaldas, siis ei tekkinud kellelgi kahtlust, et tüdruk suure vastutusega toime tuleb.

Vello aga sõnas, et on samuti koeramõtet peas pikalt kaalunud. „Tark ei torma ja nii ma kaks aastat oma peas seda mõtet ketrasin, kuni lõpuks ära otsustasin,“ ütles Vello. „Vanust on juba küll, aga praegu on ikka selline suur ärevus sees.“

Kui PPA erivarustuse juhtivametnik Tõnu Tänav kutsikatega laevalt maha jõudis, said vastsed koerajuhid ja kutsikad üksteist silmitseda ja oma igaüks leidis oma – must kutsikas Mac leidis tee Janeti sülle ja halli-beežikirju Mash Vello rüppe. Pikast teekonnast ja suurest tähelepanust esialgu ehmunud klutid tundsid end uute peremeeste lähedal mugavalt ja kui kaela pandi veel uhiuued kaelarihmad, siis tuli juba päris suure koera tunne peale.

Esmaspäevaks olid vennakesed uute peremeeste ja Saatsega niipalju kohanenud, et tegelesid oma praeguste lemmiktegevustega – üksteisega müramise ja ringijooksmisega. Juba märtsis alustavad nad kooliteed, et kasvada tubliks ja tugevaks teenistuskoeraks.

Janett ja Mac
Kutsikas Mash