Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul soovivad Haabersti Linnaosa Valitsus ja PetCity üheskoos propageerida vastutustundlikku lemmikloomakultuuri ning tõsta loomaomanike teadlikkust. „Lemmiklooma võtmine ei ole lihtsalt uue ja ilusa aksessuaari soetamine vaid vastutus. Igal kevadel on mure, kui lume alt sulavad välja hunnikud, mille loomaomanikud on jätnud talvel koristamata. Loomaomanike väljaheidete koristamine näitab suhtumist kaaslinlastesse. Propageerimaks vastutustundlikku lemmikloomakultuuri jagame sel nädalal Haaberstis ringi liikuvatele loomaomanikele oma lemmikute väljaheidete koristamiseks spetsiaalseid kotikesi,“ ütles Jürgenson.

„Lemmikute lemmikpäeval PetCity lemmikloomakeskuses räägitakse vastutustundlikust lemmiklooma pidamisest laiemalt. Kohal on nii Haabersti Linnaosa Valitsuse kui ka MUPO esindajad. Lisaks veel õnnetute loomade esindajad Pesaleidjast ja Varjupaikade MTÜst. Kes teab, ehk näitab just teabepäeva külastaja mõnele õnnetule loomhingele, et kõik inimesed ei olegi vastutustundetud,“ jätkas linnaosavanem.

PetCity tegevjuhi Hendrik Tibari sõnul on lemmikloom kohustus ja tema võttu planeerides tuleb olla vastutustundlik. „Lemmikloomapäeval on võimalik kõigi huvilistel teada saada, mida vastutustundlik loomaomanik päriselt tähendab. Päeva on planeeritud erinevad huvitavad õpitoad, loengud ja muud üritused, mille peastaarideks on loomulikult loomad,“ ütles Tibar. Täpsema programmi leiad altpoolt.

- Kohal on Pesaleidja ja Varjupaikade MTÜ.
- Lastenurk. Meisterdatakse helkureid nii endale kui lemmikuloomadele
- PetCty treeneri nõuandla. Millist koera valida ning kuidas teda sotsialiseerida ja treenida?
- Kohal on MUPO. Räägitakse lemmikloomade pidamise eeskirjast ja paljust muust.
- Kiigata saab PetCity loomakliiniku tagatubadesse PetCity loomakliiniku tuurid toimuvad igal veerandtunnil. Programmi leiad altpoolt.
- Lemmikut saab soodsalt kiibistada.
- Heategevuslik pildistamisnurk.
- Õnnelik õnneratas ja auhinnad.
- Arendav mängunurk lemmikutele. Tutvustatakse interaktiivseid ja lemmiku aju arendavaid mänguasju.
- Lemmikute pidulaud.
- Hurtta ja Rukka uue kollektsiooni moeshow.

Igal kodul ei pea olema oma loom, kuid igal loomal peab olema oma kodu. Vastutustundlik loomaomanik on moes!

Üritus on tasuta.