Karged talveilmad ei too rõõmu vaid inimestele – Läänemere hüljeste jaoks on jää tekkimine ja püsimine seotud poegade sünniga. Need imelised, kuid pelglikud loomad tulevad merejääle, et suurtes lesilates pojad turvaliselt ilmale tuua ja üles kasvatada.

22. märtsil toimuva rahvusvahelise hülgepäeva puhul on kavas palju erinevaid üritusi:

Juba homme, neljapäeval, 15. märtsil linastub kell 18.00 loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditooriumis (Ehitajate tee 150) Soome loodusfotograafi ja kirgliku Saimaa viigrite eest võitleja Juha Taskineni film “Järvehüljeste jälil” (The Land Locked Seals, 2016). Film osales 2017. aasta Matsalu loodusfilmide festivali võistlusprogrammis ning on soome keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Filmi pikkus on 70 minutit ja see on kõigile huvilistele tasuta!

Ka laupäeval on põhjust loomaaeda minna, sest algusega kell 13.00 tähistatakse loomaaias hüljeste basseini juures hülgepäeva, et pöörata tähelepanu Eesti vetes elavatele loivalistele. Meie rannikuvetes elab hülgeliike kolm: hallhüljes, viigerhüljes ja randal. Kes nad on, kuidas neil läheb ja kas neid on võimalik toetada – sellest kõigest on võimalik kuulda juba laupäeval kui hülgejutte räägivad loomaaia töötajad.

Hülgeelu demonstreerivad loomaaia hallhülged: 17-aastane lustakas Lielu ja 16-aastane enesekindel Lätipoiss. Pidupäeva puhul saavad loivalised söögiks ka erilisi palasid.