Sel aastal saadeti loomaaeda kogu Eestist ligikaudu 19 tonni kõrvitsaid, mis annab märku, et loomaaia ettevõtmisega tuli kaasa suur hulk inimesi.

Kõrvitsapeol serveeritakse loomadele toitu tavapärasest teistmoodi ning loomade reaktsioonid aedikusse pandud uue vilja osas pakuvad külastajatele põnevat vaatepilti. Loomade toitmist saadavad giidide ja talitajate kommentaarid. Kell 15 oodatakse kõiki külastajaid Keskkonnahariduskeskusesse kõrvitsasuppi sööma.

„Me täpset lõplikku kaalu veel ei tea, sest kõrvitsate saatmine pole lõppenud. Praeguseks on meile saabunud umbes 19 tonni. Kõrvitsaid söövad enamus loomaaia loomi, hiirtest elevantideni. Ainult kaslased ilmselt ei arva kõrvitsast midagi. Lisaks kõrvitsatele on loomaaeda toodud õunu, suvikõrvitsaid, patissone, kaalikaid, peete ja kurke. Ilmselgelt on tegemist rekordaastaga!” sõnab kõrvitsapeo projektijuht Signe Kalgan. Ettevalmistus eelseisvaks peoks sai alguse kevadel, mil loomaaed kutsus üles inimesi loomadele sügiseks kõrvitsaid kasvatama. Kampaaniast osavõtt on iga aastaga suurenenud nii eraisikute, lasteaedade ja koolide kui asumiseltside seas. „Õpetajad ja kasvatajad on leidnud selles toreda ühistegevuse. Koos pannakse seeme mulda, koos kastetakse, räägitakse bioloogiast ja sellest, kuidas kõrvits meie toidulauale jõuab“ rõõmustab Kalgan inimeste suure huvi ja kaasatuse üle.

Tallinna Loomaaed tänab kõiki heategijaid märkimisväärse panuse eest loomaaialoomade toidulaua ja elukeskkonna rikastamise heaks!

Kõrvitsapeo ajakava:
11:00 jääkarud
11:30 kullimäe asukad: kotkad ja kakud
12:00 takiinid ja lakklambad
12:15 lõvid ja jaapani makaagid
12:30 väikese troopikamaja asukad
13:00 suure troopikamaja elanikud
13:30 tiiger, pesukarud, amuuri leopard, euroopa naarits
14:00 elevandid ja ninasarvikud ning surikaat
14:30 Laste loomaaia asukad
15:00 kõrvitsasupp kõrvitsapeolistele Keskkonnahariduskeskuse fuajees

Üritusel osalemine on loomaaia piletiga. Kassad suletakse kell 17, loomaaed on jalutamiseks avatud kella 19-ni.