Laupäeval, 12. jaanuaril kutsub loomaaed kõiki loomasõpru külla. Rahvusvahelise kotkaste kaitse päeva raames saab näha kotkaste avalikku toitmist ning testida osavust ja teadmisi temaatilisel võistlusel ja viktoriinis. Kohtumistest kotkastega kõneleb Kotkaklubi liige, ornitoloog ja looduskaitsja Urmas Sellis.

Ameerika Ühendriikidest alguse saanud kotkaste kaitse päev toob tähelepanu kotkaste ja teiste kulliliste olukorrale looduses. Paljud liigid on pestitsiidide kasutamise, elupaikade kadumise ning ka küttimise ja muude tegurite tõttu ohtu sattunud ning nende arvukus väheneb. Tallinna loomaaia ekspositsioonis elab 12 liiki haugaslasi: kalju- ehk maakotkas, merikotkas, valgepea-merikotkas, hiid-merikotkas, stepikotkas, kääpakotkas, hiireviu, habekotkas, kaeluskotkas, kumai-kaeluskotkas, raisakotkas ja raipekotkas. Pooled neist on kantud ohustatud või ohulähedaste liikide nimekirja.

Kotkaste kaitse päeva kava:

Kullimäel:

• Kell 12 võistlus „Terav silm“, milles saab testida oma teravat nägemist ja panna end proovile kotkana saaklooma leidmises
• Kell 13 kotkaste kommenteeritud söötmine

Keskkonnahariduskeskuses auditooriumis (Ehitajate tee 150, loomaaia läänevärav):

• Kell 14 kohtumistest kotkastega kõneleb Kotkaklubi liige Urmas Sellis
• Kell 15 temaatiline ja seltskondlik mälumäng (tiimis kuni 5 liiget)

Kotkapäeval osalemine on loomaaia piletihinna sees ja eelnev registreerimine sellele ei ole vajalik. Kassad on avatud nii lääne- kui põhjaväravas kella kolmeni ja loomaaed suletakse kell 17.