Tallinna tiitlinäitusega alustas Eesti Kennelliit aastal 2012 eesmärgiga koondada erinevate tõugudega seotud koerasõpru, kasvatajaid ja lihtsalt tõu entusiaste. Käesoleval aastal registreerus mainekale näitusele üle 2000 koera ning üle 250 erineva koeratõu. Koeranäitus annab suurepärase võimaluse tutvuda tõuga igas vanuserühmas, vestelda koeraomanike ning kasvatajatega. Iga tõu esindaja on aretatud kindlal eesmärgil, kajastades konkreetseid tööomadusi, iseloomu, välimust ja suurust. Noorimad osalejad on kutsikad alates kuuest elukuust ning eakaimaid on seeniorkoerad, kel vanust üle kaheksa aasta.

Kõige arvukamalt esindatud tõug on kuldne retriiver (41 koera), labradori retriiver (35) ning chihuahua (33) ja prantsuse buldog (33).

Lisaks avaneb võimalus tutvuda uute tõugudega, mida Eestis ei kohta - anatoolia karjakoer, uruguai cimarron (suurulukite jahi-, karja- ja valvekoer), kishu, shikoku (mõlemate puhul on tegemist Jaapanist pärit jahi- ja seltsikoeraga), münsterlandi väike linnukoer chesapeake bay retriiver. Esindatud on ka Eesti oma tõug, kelleks on Eesti hagijas.

Lisaks kodumaistele koerasõpradele on kõige aktiivsemalt osalejaid saabumas Soomest. Samuti on esindatud Venemaa, Läti, Poola, Valgevene, Holland, Tsehhi. Kaugeimad saabujad tulevad Hispaaniast.

Koeri tulevad hindama spetsialistid erinevatest riikidest. Kõige kaugemalt saabub ekspert Jaapanist. Eestit esindavad kaks näitusekohtunikku.

Näitusehallis avavad müügiletid paljud toredad lemmikloomatarbeid pakkuvad ettevõtted, kes jagavad heameelega oma teadmisi ja kogemusi. Esindatud on erinevad lemmikloomatoidud, pesuvahendid, rihmad, mänguasjad, pesad, tekid ning paljud koerasõpradele vajalikud esemed.

Ootame kõiki koerahuvilisi toredat nädalavahetust veetma ja koertele näituseringides kaasa elama.

Kes ei jaksa kogu päeva kohapeal olla, saab lõppvõistlusi jälgida otseülekande vahendusel Eesti Kennelliidu kodulehel http://kennelliit.ee/live/.

Uksed avanevad külastajatele hommikul kell 10:00.

Rohkem infot ajakava kohta Eesti Kennelliidu kodulehel www.kennelliit.ee ja Facebooki lehel https://www.facebook.com/eestikennelliit/.