Gerard O’Shea on üks maailma nõutumaid koolitajaid, kellel on laiad teadmised sellest, kuidas koerad nii füüsiliselt kui psüühiliselt funktsioneerivad. Iiri päritolu O’Shea on üle 30 aasta töötanud professionaalse händleri, treeneri, rahvusvahelise kohtuniku ning kasvatajana. Igal aastal osaleb tema seminaridel erinevates riikides ligi 8000 koera ja koeraomanikku.

„Koostöö koertega, nende kasvatamine ja koolitamine on lõppematu teekond,“ ütleb Iiri päritolu Gerard O’Shea, „igal aastal saame uusi teadmisi koerte ja liikidevahelise kommunikatsiooni kohta. Pidevalt täienevad ka teadmised motivatsiooni ja kõige selle kohta, mis koerad ja inimesed „toimima“ paneb. Koolitades on mu peamine rõhk sellel, et igal koeral ja omanikul peab olema terve suhe ja ühiselt veedetud aeg peab olema mõlema osapoole jaoks tore.“

Juba sel reedel, 21.juuli õhtul jagab O’Shea Tallinnas oma saladusi ja filosoofiat selle kohta, kuidas luua koeraga suhe, milles mõlematel osapooltel on üksteise vastu austus ja usaldus. Juttu tuleb paljudest käitumisprobleemidest, nende vältimisest ja parandamisest. Loeng "Dog Management" ehk "Koera juhtimine" on mõeldud kõigile huvilistele ja toimub Tallinna Tehnikaülikoolis juba sel reedel, 21. juuli õhtul kell 18.00.

Laupäeval ja pühapäeval toimub praktiline töötuba Kukrumäe ratsakoolis neile, kes soovivad esitleda oma koera näitustel. Gerard O’Shea meetod ei keskendu inimese ja koera koreograafiale näituseringis, vaid ennekõike sellele, kuidas üles ehitada motivatsioon ja koostöö, mis paneb koera karismaatiliselt esinema. Lisaks annab O’Shea soovitusi detailsemate murede lahendamiseks nagu ebakindlus kohtuniku suhtes, tõule sobimatu kõrvade hoiak või näiteks vähemotiveeritud liikumine näituseringis.

Nii loeng kui praktiline koolitus toimuvad inglise keeles, millest on kohapeal tõlge eesti keelde.

Ürituse kohta leiad lisainfot SIIT.