Sõltumatu osapoole läbiviidud uurimise käigus on leitud, et videot oli monteeritud viisil, mis andis tegelikult toimunust vale pildi.

Ameerika Loomakaitseselts, filmivõtetel koerte kohtlemist jälgiv organisatsioon, esines avaldusega uurimise tulemuste kohta. Selgus, et videot "oli tahtlikult muudetud nii, et eksitada avalikkust ja tekitada pahameelt", kuna kaks stseeni videost olid kokku monteeritud. Aruanne toetab filmi võttemeeskonna tunnistusi, et video oli eksitav.

Organisatsioon selgitas, et uurimise viis läbi „tunnustatud ekspert loomade väärkohtlemise alal”. Uurimise käigus leiti, et eksperdid olid kohal, filmivõtetel oli kasutatud kohaseid ettevaatusabinõusid ja kõnealune koer oli terve.

Avalduses selgitas ta, et saksa lambakoer Herakles oli oma stseenideks "varasemalt treenitud ja ette valmistatud" ja kohe, kui ilmnesid märgid, et koer on stressis, peatati filmimine ja looma "ei sunnitud mingil hetkel vette hüppama". Ameerika Loomakaitseselts nõustus, et "koera kohtlemine video esimeses stseenis oleks pidanud olema leebem ja stressi tunnuseid oleks tulnud varem märgata", kuid selgitas, et filmimist kohandati vastavalt ning edasi kulges kõik ilma vahejuhtumiteta.

Vaata videot SIIT.

Ameerika Loomakaitseselts kasutas avaldust, et kritiseerida karmilt Loomaõiguslusalast organisatsiooni PETA ja video loojaid vastuolu õhutamise eest, märkides, et video avaldamine oli ilmselt ajastatud filmi linastusega kokku langema. Hetkel pole veel päris selge, kas video mõjutas filmiga teenitud piletitulu, mis esimesel nädalavahetusel oli umbes 20 miljonit dollarit.

Isegi kui internetti lekkinud video mõju oli minimaalne, tekitas see sotsiaalmeedias pahameeletormi, seades filmi loojad olukorda, kus nad pidid kulutama nädalaid oma tootmistegevuse, mitte filmi enda kaitsmiseks.

Allikas: theverge.com