"Hallike pani aluse ka laiemale ühiskondlikule diskussioonile kas ehk vabatahtlikele loomakaitsjatele tuleks anda rohkem õigusi? Veterinaar ja Toiduamet lubas seda lähitulevikus ka teha, sest kehtiv seadusandlus seda täiesti võimaldab," sõnab Heiki Valner oma blogipostituses.

Hallikene on terve suve elanud ja taastunud koerakasvataja Karme Reiljani käe all, kes võttis oma südameasjaks väärkoheldud koer taas elule aidata ning inimesi usaldama panna. Ka koera tervis oli halvas seisus ja Hallikest ähvardasid mitmed tõsised tervisehädad, mistõttu pöördus loomakaitse liit abipalvega kõigi loomasõprade poole. Inimeste abiga koguti Hallikese toetuseks kokku 8702,24 eurot, mille eest lubas liit tagada parima saadaoleva ravi. Seda nad ka tegid. Hea uudisena selgus, et veterinaararstide sõnul oli Hallikese tervis laias laastus üsnagi korras ja koera raviarved jäid 500 euro kanti. Raviarvetele lisandusid ka toidukulud, sest annetatud toitu ei olnud Hallikene nõus sööma.

Heiki Valneri sõnul said Hallikese toetuseks annetatud raha eest abi ka väga paljud teised liidu hoole all olnud loomad ja linnud, kelle raviarved just Hallikese toetusest ülejäänud raha eest tasutud said. Samuti seisab veel ees Hallikese steriliseerimisoperatsioon, kui koera tervis seda võimaldab.

Täna ei saa Eestimaa Loomakaitse Liit Hallikese jaoks enam palju rohkemat teha ja Hallike otsib uut kodu. "Nii mõnedki arvavad, et Hallikesele oleks parem tänu sellele juhtumile liidu Järvamaa piirkonnajuhiks tõusnud Karme Reiljani juurde jääda, sest koer usaldab teda ja Karme on Hallikesega kõige rohkem vaeva näinud ning pisaraid valanud. Ometigi pole see antud juhul võimalik, sest Karme enda elamises on juba mitmeid teisi koeri," sõnab Heiki Valner. Karmi minevikuga ja palju läbi elanud Hallike otsib endale nüüd uut ja armastavat kodu.

Hallike, kes Eestimaa Loomakaitse Liidu hoole alla saabudes kaalus 60,5 kilogrammi, on tänaseks lausa 20 kilogrammi kergem. Kolm kuud kestnud dieet, massaaž, liikumisharjutused ja pererahva pühendumine on andnud suurepärase tulemuse ja koer kaalub täna 40 kilogrammi.

Iseloomu poolest on Hallike väga enesekindel ja parajalt krutskeid täis. Mehi ei salli ta silmaotsaski. Ta hoiab neist eemale ja vajab harjumiseks aega. Ka teiste koertega seltsib ta vastavalt tujule, aga kõik hellitused ja tähelepanu peavad kuuluma just Hallikesele. Võõraid koeri Hallike pelgab ning esmapilgul ei usalda. "Hallikese armastus tuleb uuel perel välja teenida," kirjutab Valner. Kuna Hallike on üsna isepäine koer, siis vajab ta kasvatamisel kindlat kätt ning ka kuulekuse treenimisega tuleb vaeva näha.

Eestimaa Loomakaitse Liit eelistab uue koduna pigem maakohta ja eramaja, kus koeral oleks piisavalt liikumisruumi. Samuti on oluline jätkata spetsiaalse dieettoidu ja kindlate söögikordadega. Oma mineviku tõttu kardab Hallike tohutult ka jalutusrihma ning ei ole täna selle otsas nõus sammugi liikuma.

Hallikese kohta lisainformatsiooni küsimiseks või kodu pakkumiseks tasub ühendust võtta Hallikese eest hoolitsenud Karme Reiljaniga telefonil 53 499 080 või meiliaadressil karme@loomakaitse.eu.