Kas oled juba lapsest saadik olnud suur loomasõber ja milliseid loomi on sul varem olnud rõõm pidada?

Mulle on loomad alati meeldinud ja minu lapsepõlvekodus oli kaks kassi. Nende nimed olid Panter ja Dedi. Nad olid sellised laisad kassid. Ainult magasid ja käpad ajasid tagumiku alt välja alles siis, kui süüa tahtsid. Nad olid väga ilusad kassid. Kui ma Tallinnasse kolisin, siis otsustasin samuti kassi võtta, kuna mul oli suur elamine ja ma ei tahtnud seal päris üksi olla. Otsustasin kassi võtta varjupaigast ja kass, kes esialgu silma jäi, oli emane kirju kass. Kuna ta mängis nii kenasti oma vennaga, kes oli oranži värvi, siis ma lihtsalt võtsin nad mõlemad ja panin neile nimeks Pilli ja Villi. Nende kohta võin öelda, et neil oli iseloomu ja nad olid väga targad kassid.

Mille järgi koerale nime panid? Kas selle taga on mingi lugu?

Hugo sai nime endale ühe Soome lastesaate järgi. Seal oli troll nimega Hugo ja selle nime pani talle mu elukaaslane.

Mis tõugu su koer on ja kuidas ta sinuni jõudis?

Hugo tuli minu ellu esimest korda alles aasta tagasi ja ta võttis mind kohe omaks. Nagu öeldakse, koer tunneb hea inimese ära. Ta on kääbusšnautser ja ta on meeletult armas ning tark koer. Minul on temaga igatahes väga lõbus.

Kas seda tõugu koerad sobivad igaühele või kellele sa seda tõugu soovitaksid?

Seda tõugu koerad on väga sõbralikud ja soovitan näiteks neile kellel on lapsed.

Milliste aspektidega peaksin ma arvestama, kui olen otsustanud, et tahan just seda tõugu koera omale võtta?

See on koer, kellele meeldib palju joosta ja mängida. Neile, kes tahavad lihtsalt toas diivanil lösutada, see koer ei sobi. Kääbusšnautseriga on vaja tegeleda ja ma usun, et kõikide koertega on nii. Kääbusšnautseril on näiteks vaja ka kasukat trimmida.

Kas koeral on välja kujunenud mõni kummaline harjumus või on hoopis mõni vahva trikk, mida koos teete?

Hugole on õpetatud trikke soome keeles ja käskluse peale oskab ta istuda, lamada, käituda viisakalt, anda kalli jne.

Kummaliste harjumustega on nii, et juhul kui me kodus pole ja oleme unustanud lillepoti põrandale, siis talle meeldib "ninaga mulda künda". Vahel isegi avastan, et ta on öösel sokid elutuppa vedanud.

Meenuta mõnda naljakat või kummalist seika, mis teil juhtunud on.

Esimene asi, mis mulle kohe meelde tuleb on see, et kui ma teen juhuslikult arvutis tööd ja Hugo peaks ennast üksikuna tundma, siis ta tuleb algul mu kõrval ja istub. Kui ma välja ei tee, siis ta näksab mind. Siis saan aru, et ta tahab mängida. Tavaliselt ajab ta mind taga ja kui ma magamistuppa voodisse jooksen, tuleb ta ja näksab mind kõrvast. Meil on välja kujunenud väike "maadlus", kus tema on alati võitja.

Mida naljakat/ehmatavat koer teinud on ja kuidas olukord lahenes?

Midagi ehmatavat Hugo ei olegi teinud tegelikult. Naljakas on näiteks siis, kui Hugo on mänguhoos ja lamab selili ning näksib käppade vahel olevat mänguasja.

Kuhu sa tavaliselt oma lemmiku jätad, kui lähed reisile või pikamale väljasõidule?

Kuna mu töö on selline, et pean käima tihti esinemas, siis üldiselt vaatab Hugo järele mu elukaaslane. Kui peame aga koos kusagile reisima, siis mu elukaaslase vanemad võtavad ta hea meelega vastu.

Palju koera jaoks igapäevaselt aega jääb ja kuidas see mõjunud on?

Hugo jaoks on mul alati aega ja ma usun, et ta on üks väga õnnelik koer, sest tal on armastavad inimesed ümberringi ning tal on see positiivne energia mis paneb naeratama.

Kuidas sa iseloomustaksid oma koera?

Tark, siiras, naljakas, kena ja intelligentne.

Kas tulevikus on veel plaan võtta mõni lemmikloom?

Me oleme sellele mõelnud ja teine kääbusšnautser oleks igati teretulnud.