Tasuta loovutuskampaania tähendab, et looma võtmisel varjupaigast ei tule maksta tavalist loovutustasu, mida varjupaik võtab loomale tehtud protseduuride eest, seal hulgas kiipimine, vaktsineerimine, parasiiditõrje ning steriliseerimine/kastreerimine, vaid ostes stardipaketi, on looma loovutus tasuta. Stardipaketis on komplekteerituna vastavalt koera või kassi jaoks esmavajalikud tarbed.

Kassi stardipakett sisaldab transpordipuuri, liivakasti, kraapimispuud, kassiliiva, toidukausse. Koera stardipaketis on kaela- ja jalutusrihm, toidunõud ning mänguasjad. Mõlema stardipaketi hind on 35 eurot.

Varjupaikade MTÜ turundusjuhi Mari Hagi sõnul tehti esimene taoline loovutuskampaania 2014. aasta oktoobris halloweeni ajal, kui varjupaik loovutas tasuta musti kasse. ‘’Tookord osutus meie loovutuskampaania üpris menukaks. Praeguseks ajaks on möödunud viimasest kampaaniast ka piisavalt aega, et saaksime teha hinnanguid ja kokkuvõtteid. Musti kasse meile tagastatud ei ole, kõik uued omanikud on rahul ja õnnelikud, seega saime kinnitust faktile, et tasuta andmine ei tähenda õnneks seda, et tehakse läbimõtlemata otsuseid.’’ Käimasoleva kampaania osas on Mari Hagi samuti optimistlik: ‘’Eelmise kampaania menust kannustatuna julgesime vastu võtta plaani ka tänavuseks aastaks, kus näeme ette päris mitu sellist kampaaniat. Sõbrapäev ja jätkuv sõbrakuu on üks tore võimalus meie sõnumit võimendada.’’

Varjupaikade MTÜ sõbrakuu loovustuskampaania kestab veebruari lõpuni.