Kuidas sündis projekti idee?

Olles ise värskelt koeraomanik, tekkis mul koeraga jalutades pidevalt nördimus, et ma ei saa ilma rihmata koera jooksutada ja temaga mängida. Ikka tekib mure, et kuidas kutsikas käitub teisi inimesi või koeri nähes. Seetõttu pidin koguaeg otsima eemalolevaid kohti, et koera lahti lasta, kuid sealjuures pidin siiski koguaeg valvas olema teiste suhtes. Nii pole aga aus inimeste suhtes, kes näiteks koeri kardavad ega soovi, et rihmastamata koer nende juurde jookseks. Otsides Pärnus olevaid koerteparke, sain ma teada, et on vaid üks. See aga kriitikat ei kannata. Linnarahvas rääkis, et see on klaasikildudega reostatud, osaliselt asfalteega kaetud ning pole ka tutvustavaid silte, mis teadvustaks koerteomanikke, kuidas pargis käituma peaks. Kohale minnes ei erinenud vaatepilt kuuldust. Olin tagasi alguspunktis - pole ohutut parki, kus oma koeraga värskes õhus aega veeta. Võrdluseks võin tuua, et Tallinnas on koerteparke 17! Miks ei võiks Pärnus olla kasvõi üks?

Hakkasin uurima Pärnu linnavalitsusest, mis võimalusi on korraliku koertepargi loomiseks ning mulle anti teada, et on tulemas Pärnu kaasava eelarve konkurss, mille võitnud projekti elluviimist toetatakse Pärnu linna eelarvest 30 000 euroga.

Mida kavandatav koertepark pakub?

Konkursile esitatud koertepargi projektis on välja toodud, et koerad saavad aiaga piiratud ala, mis pakub võimalust vabalt joosta ja mängida. Koeraomanik saab oma lemmikuga lõbusalt aega veeta, lasta tal vabalt liikuda, õpetada ning teda treenida. Samuti annab park võimaluse koertel omavahel sotsialiseeruda.

Tulevikuplaanidesse kuuluvad erinevaid üritused sealhulgas perepäevad, võistlused, õppeseminarid, infopäevad jne. Eesmärk on lähendada kogukonda, kes omavad lemmikloomi ning aidata muuta inimesi koerateadlikumaks. 

Kokku on pargi ala 800m2, seal on erinevad koertele mõeldud treeningvahendid (A-takistus, rõngas, hüppetakistus, slaalom), samuti pingid, prügikastid koerte väljaheidete jaoks, infotahvlid jne.

On teaduslikult tõestatud, et pakkudes koertele vabalt liikumise võimalust, vähendab see koerte haukumist, agressiivsust ning parandab koerte käitumist üldiselt. Terve ja hästi käituv koer saab olla ainult füüsiliselt aktiivne koer!

Kui oled pärnakas ja tunned, et koertepark on vajalik, siis saad anda oma hääle SIIN.
Hääletamine läheb lukku 15. jaanuaril kell 23.59.