Rohkem kui veerand miljon inimest on kirjutanud alla petitsioonile, milles seisab, et Staffordshire’i terjerile nimega Chico peaks armu andma olenemata sellest, et koer tappis naise ja lapse.

Tuletõrjujad püüdsid Hanoveris asuvas korteris eelmisel nädalal kinni koera nimega Chico, kes oli oma pereliikmed tapnud. 52-aastane Lezime’i ja tema 27-aastane poeg Liridon olid surnuks puretud, vahendab The Guardian.

Esialgsete plaanide kohaselt taheti koer magama panna, kuid seepeale allkirjastas rohkem kui veerand miljonit inimest petitsiooni nimega “Let Chico Live” (“Jäta Chico ellu”). Linnavalitsuse pressiesindaja Udo Mölleri sõnul on ametivõimud valmis tunnistama oma viga, et lasid Chicol elada omanike juures, kes ei olnud võimelised võitluskoera eest vastavalt hoolitsema.

Kohaliku ajalehe sõnul võttis Lezime endale Chico enesekaitseks juba kaheksa aastat tagasi, kui tema vägivaldne eksabikaasa vanglast vabanes. Mees kandis karistust naise kirvega ründamise eest. Mehe põhjustatud vigastused olid niivõrd rängad, et naine oli ratastooli aheldatud. Lezime väitis naabritele, et võttis koera enesekaitseks, sest ta kartis nii enda kui ka oma nelja lapse elu pärast. Koera hoiti korteris asuvas puuris.

2011. aastal soovitas sotsiaaltöötaja, et Lezime’i arengupeetusega poeg Liridon, kes oli tollal 20-aastane, läheks koeraga koertekooli ja otsiks abi käitumispetsialist, sest Chico oli agressiivne ja närviline. Koer oli treenitud võitluskoeraks ja pere ei tulnud tema agressiooniga toime. Treeneri juurde aga koeraga ei mindud ja hiljem ei huvitanud ka ametivõime, mis asjast edasi sai. Küll aga kurtsid naabrid pidevalt, et Lezime’i korterist kostub järjepidev haukumine.

Petitsioonile allakirjutanute arust väärib Chico aga teist võimalust ja omanikku, kellel on koertega kogemusi ning kes oleks nõus pakkuma koerale häid elutingimusi ja kodu, mida ta vajab. Tierheim Hannoveri loomade varjupaik, kus Chicot hetkel hoitakse, on saanud sadu erinevaid kirju, milles avaldatakse soovi koerale kodu pakkuda.

Allikas: theguardian.com