Pandad Meng Meng ja Jiao Qing saabusid Berliini loomaaeda juba 24. juunil, kuid olid külastajate pilgu alt esialgu eemal, et oma uue koduga kohaneda. Pandade saatmisele Berliini loomaaeda eelnesid Saksamaa ja Hiina pikaajalised läbirääkimised, kuna tegemist on Hiina jaoks tõesti eriliste ja ainulaadsete isenditega, kes saadeti välismaale 15 aastaks, justnimelt diplomaatilisteks saadikuteks.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Hiina president Xi Jinping avasid eriliste suursaadikute uue kodu eile, 5. juulil, kuid loomaaia külastajatele on pandade uus kodu avatud alates tänasest, 6. juulist. Loodetakse, et huvi pandade vastu on piisavalt suur ning see kasvatab omakorda loomaaia külastajate arvu.

Angela Merkeli sõnul on pandad sümboliks uuele algusele kahe riigi vahelises suhtluses.

Pandad ei lasknud end kuulsusest ja meedia laialdasest tähelepanust absoluutselt häirida - sel ajal, kui punane kardin loomaaia uute elanike kodu eest ära tõmmati, lutsutasid Meng Meng ja Jiao Qing rahumeeli bambust.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Hiina president Xi Jinping eriliste suursaadikute uue kodu avamisel.

"Ma loodan, et loomaaia kaks uut asukat suudavad oma uue, teise koduga kiiresti kohaneda ja ühel päeval äkki siin isegi perelisa ilmale tuua," ütles Hiina president Xi Jinping. Olgu siinkohal mainitud, et Meng Mengi ja Jiao Qingi tulevased järglased saavad ametlikult kuuluma Hiinale.

Pandadest ja nende uuest kodust - The Panda Garden

- Pandade kodu kogupindala on 5480 m2.
- Pandade aias on 815 bambusetaime, 45 puud ja 90 erinevat põõsast.
- Pandade kodu territooriumil on 20 tonni looduslikke kive.
- 180 m2 kogupinnaga aknad võimaldavad külastajatel pandade tegemisi jälgida.
- Isane panda - Jiao Qing - sündis 15. juulil 2010 Chengdus ja kaalub 110 kg.
- Emane panda - Meng Meng - sündis 10. juulil Chengdus ja kaalub 83 kg.

Allikas: www.thestar.com, www.zoo-berlin.de