Eile õhtul jõudis Eesti Metsloomaühingu hoole alla noor mäger. Silmaga võis järeldada, et Häädemeeste lähedalt leitud mägral oli midagi viga. Loom käitus kummaliselt. Ta oli rahutu ja tiirutas ühe koha peal, kuid esmasel välisel vaatlusel oli raske midagi öelda. Kuna lähedal asus ka maantee, on võimalik, et mäger sai autolt löögi. Haava ega verd ei olnud aga näha, kirjutab Eesti Metsloomaühing oma Facebooki lehel.

Eesti Metsloomaühingul oli kahtlus, et tegemist võis olla emase ja tiine loomaga, sest teadaoleva info kohaselt toovad mägrad pojad ilmale märtsi- ja aprillikuus. Mägra leidnud, temast teada andnud ja loomal silma peal hoidnud Pille teatas, et mägra seisund halveneb ning ta väriseb aeg-ajalt.

Pühapäeva hilisõhtul toimetati mäger Pärnusse, kus selgus, et tegemist oli tõepoolest emase mägraga, kelle tupest eritus mäda, kirjutab Eesti Metsloomaühing oma Facebooki lehel. Loom oli ilmselgelt valudes ning ei osutanud aitajatele erilist vastupanu.

Kuna tegemist oli hilisõhtuga, ei olnud Pärnus ükski loomakliinik avatud ja mäger oleks saanud abi alles täna kella kümne paiku. Arvestades looma hädist seisundit, toodi ta kesköösel Tallinna Loomade Kiirabi kliinikusse.

Kliinikusse jõudnud mägra olukord stabiliseeriti ja loom pandi tilguti alla. Edasi võetakse vajalikud proovid ning tehakse röntgen, et selgitada välja täpne seisund ja põhjus, mis loomale muret teeb. Kaalutakse ka magnetuuringu tegemist, kuid see on äärmiselt kulukas protseduur ja uuring üksinda läheb maksma mitusada eurot. Loomaarstid kahtlustavad, et lisaks mädaemakale võib tegemist olla ka pea- või kaelatraumaga.

"Me saime tänu oma tiimile küll hakkama mägra aitamisega ja kliinikusse toimetamisega, kuid nüüd peame paluma kõigi teie abi, sest mägra kliinikuarve vajab ka maksmist, ükskõik mis diagnoos või tulemus ka poleks," palub Eesti Metsloomaühing heade inimeste abi.

Eesti Metsloomaühing palub kõigil, kel on võimalus ja hädise mägra seisund hinge läheb, kanda omapoolne toetus ühingu pangaarvele:
Eesti Metsloomaühing, EE952200221067573100 Swedbank
Selgitus: Mägra raviarve tasumiseks

Mägraemanda aitasid kliinikusse:
Pille Murdla, Aimar Paenurm, Katrin Kivi, Virge Võsujalg, Katrin Idla