Häädemeeste lähedalt leitud loom oli valudes ja käitus kummaliselt. Ta oli rahutu ja tiirutas ühe koha peal, mistõttu järeldasid leidjad, et loom on viga saanud. Esmase välise vaatluse käigus oli aga keeruline midagi öelda, sest haava ega verd ei olnud näha. Kuna lähedal asus maantee, on võimalik, et mäger sai autolt löögi.

Kliinikusse jõudnud emase mägra seisund stabiliseeriti ja loom pandi tilguti alla. Tema seisund ei olnud kiita ja loomake veetis arstide valvsa hoole all kaks päeva, mille jooksul ei võtnud ta kordagi jalgu alla. Loomakest sundtoideti ja arstid diagnoosisid tal kerge ühepoolse halvatuse.

Veterinaarid tõdesid, et looma taastumine on küll võimalik, kuid üldjuhul sellises seisundis olevad metsloomad eutaneeritakse, sest taastumisvõimalus on umbkaudu vaid 10%. Eesti Metsloomaühing otsustas siiski mägrale võimaluse anda ja kogu see vaev tasus ära, sest looma paranemismärgid on silmnähtavad.

Mäger on viidud hoiukodusse, kus ta saab hetkel antibiootikumiravi, valuravi ja füsioteraapiat. Vaid tund aega tagasi tõusis mäger esimest korda iseseisvalt jalgadele ja tegi mõned sammud!. Mäger on hakanud tasapisi ka lusika pealt sööma ja looma isu on tagasi tulnud.