Allpool olevast videost on näha, et Janus on kass, kes näub mõlemast suust. Need kaadrid filmiti algselt Chongqingis, Hiinas. Kahjuks teatati kaks päeva hiljem, et Janus suri selle haruldase haigusseisundi tõttu, mida tuntakse nimega diprosopus.

See pole esimene kord, mil midagi taolist on nähtud – kahenäoline hall kass nimega „FrankenLouie“ suri 2014. aastal vähki, olles 15-aastane. Ta jättis oma märgi Guinnessi rekordite raamatusse, olles kõige pikema elueaga Janus-kass, ja seda hoolimata ennustustest, et ta elab vaid paar päeva.

Diprosopusega sündinud kassid võivad sündida kahe suu, neli silma ja isegi kahe ninaga. Need kassipojad on sisuliselt kokkukasvanud kaksikud, kellel on kaks söögitoru ja üks aju. Missouri ülikooli veterinaarmeditsiini ja -kirurgia osakonna õppejõud Leslie Lyons ütles 2014. aastal National Geographicule, et see anomaalia võib tekkida embrüo arengufaasis. „Janus-kassidel võib olla liiga palju SHH-valku, mis mängib olulist rolli looma näo kujunemisel.“

Lyons märkis ka, et kahe näo omamist ei esine ainult kassidel. „See võib tõenäoliselt juhtuda enamike imetajate, selgroogsete ja kukrulistega,“ ütles ta.

Tema väitel suutis FrankenLouie ellu jääda, kuna tal polnud topelt söögitoru. „Sellel konkreetsel juhul puudus ühel näo poolel alumine lõualuu ja söögitoru. Kui näo mõlemad pooled saaksid süüa, siis ma ei tea, milliseid tüsistusi see põhjustaks. Esialgseteks komplikatsioonideks on võime korralikult süüa ja hingata,“ ütles ta.
Kahjuks on selle anomaalia tõttu vägagi võimalik, et need abitud Janus-kassipojad hüljatakse või et nende oma ema tapab nad pärast sündi.

Allikas: iflscience.com