"Ka looduses on ilvese pojad praegu 2 kuni 2,5 kuused," kommenteerib ilveseuurija Raido Kont. "Selles vanuses hakkavadki nad rohkem väljas käima ja pesa ümbruses võib neid näha. Emad hakkavad poegadega ringi liikuma. Ilveseemad kolivad poegi tihti uude urgu parasiitidest pääsmiseks, samuti, kui leidub parem pesapaik või kui murtud saagile on võimalik lähemale peatuma jääda."


Ilvesekutsikaid olid Elistvere loomapargis viimati uudiseks rohkem kui kümme aastat tagasi. "Rõõmustame väga, et Gella aastalooma tiitlit nii tõsiselt võttis, " kinnitab RMK Elistvere külastuskeskuse teabejuht Elle Mäerand. "Lootus oli meil juba eelmisel aastal suur, et Gella poegib!" Tänavu läks kõik nagu soovitud ja nüüd on juba pea kuu aega külastuskeskuse hooldajad ilveste aedikus pisikesi metskiisusid siin-seal liikumas märganud.

Nädalavahetusel sai aasta looma töögrupp esimesed ilusad fotod ja videod imetavast ilveseemand Gellast. Aediku ümber tuli luurata ja oodata pea kaks ja pool tundi, enne kui ilveseemand koos kutsikatega end näitas. Kõige kindlamalt võibki soovitada ilvese aedikut külastada kas hommikul või paar tundi enne Elistvere loomapargi sulgemist - päevasel ajal on loomad varjulistes kohtades paigal ja enamasti näitavad end vähe. Soovitame ka teistele aega ja kannatust varuda ilvesepoegade nägemiseks.

Väike soovitus poegade vaatlemiseks: kõige rohkem meeldib Gellale istuda ja kõndida ühe mahakukkunud puutüve peal, mis on näha ka Looduskalendri ilvesekaamerast.