Möödunud nädala lõpus jõudis vabatahtlike loomakaitsjateni teade Kuusalu vallas tegutsevast koeravabrikust, kus süüdimatult paljundati ja müüdi heausklikele loomasoovijatele tõukoerte pähe haigeid, siseparasiite täis, vedelikupuuduse käes kannatavaid ja alatoidetud kutsikaid.

Delfi portaali Lemmikloom.ee toimetus käis kohapeal olukorda vaatamas ja kohtus loomade väidetava omanikuga, kes sõnas, et tema ei tea loomadest midagi ja tema loomad need ei olevat. Küll aga kinnitasid nähtud video ja fotode põhjal nii Kuusalu valla keskkonnaspetsialist Mailis Virve kui ka loomakaitsja Kertu Jukkum, et tegemist on inimesega, kes kõnealusel kinnistul loomi kasvatab.

Mailis Virve sõnul loendasid Veterinaar- ja Toiduameti ja kohaliku valla spetsialistid sündmuspaigal kohal käies kokku 22 koera, kuus kassi, seitse jänest, vutid, kukk ja kanad. "Kasside ja koerte olukord on kohutav ning tõenäoliselt otsustab Veterinaar- ja Toiduamet loomad konfiskeerida," sõnas Virve.

Hetkel on teada, et loomad antakse MTÜ Nurru Ometi vabatahtlike kätesse. "Tõenäoliselt lepime kokku nii, et loomad tuleb ära viia ühe päeva jooksul. Kui seda ei tehta, antakse allesjäänud loomad Tallinna Loomade Hoiupaika," selgitas Virve.