“Koera elu mõte” on valmiv täispikk mängufilm, mis põhineb W. Bruce Cameroni menuromaanil ja jõuab Eesti kinoekraanidele veebruarikuus. Avalikkuse ette jõudnud kaadrid võivad siiski sundida paljusid loomasõpru filmi vaatamisest loobuma.

Allolev video näitab, kuidas loomatreener sunnib hirmunud saksa lambakoera vahutava veega basseini minema, samas kui too meeleheitlikult pääseda üritab. See judinaid tekitav pilguheit kulisside taha näitab, kuidas filmiloojad üritavad taasluua stseeni raamatust, kus politseikoer Ellie päästab inimese kiirevoolulisest jõest.

Filmi tootmisega seotud allikate väitel kasutati vee mäslemapanemiseks kaheksat paadi päramootorit ja oli ilmne, et koerast näitleja ei tahtnud sinna minna.

Videos, kus treener üritab koera vette sundida, on kuulda häält: “Ta ei rahune maha enne, kui vees on. Ta tuleb lihtsalt sinna sisse visata.” Veidi hiljem õnnestub treeneril koer vette saada, ent kohe pärast seda tõmmatakse hirmunud loom kaelarihma pidi tagasi platvormile.

Väidetavalt leiab aga kõige häirivam osa videost aset hiljem, kui saksa lambakoer - kes on üks vähemalt viiest filmis kasutatavast loom-näitlejast - üritab ujuda läbi vahutava vee basseini teise otsa ja vajub äkki vee alla. Filmiloojad kiirustavad seejärel kohta, kus koer kadus, hüüdes: “Lõpetage filmimine!”

Ameerika loomakaitseselts teatas Associated Pressile, et nad uurivad juhtunut. Organisatsiooni pressiesindaja Mark Stubise sõnul on nad ühtlasi kutsunud tagasi oma töötaja, kes filmi juures tegev oli ning palganud sõltumatu uurija asjasse selgust tooma.

Filmi režissöör võttis kolmapäeva õhtul sotsiaalmeedias sõna, öeldes, et ta oli “häiritud videost, mis tema filmi võtetelt täna avaldati…”

Allikas: cbsnews.com