Delfi poole pöördus Jevgenia, kes nägi, kuidas üks Mustamäe elanik loobib mitmekorruselise hoone katuselt alla abituid kajakapoegi. Mehel sai ilmselt linnupoegade häältsustest kõrini ja ta otsustas pojad ise kõrvaldada. Jevgenial õnnestus juhtunu kaameraga jäädvustada.

„Ma ei suuda siiani nähtust toibuda. Mu süda on murtud, mu elu on jäädavalt muutunud ega muutu enam kunagi endiseks,“ kirjutas Jevgenia.

Ta kirjutas, et reedel kl 21.30 paiku jalutas ta sõbraga Sõpruse puiesteel, kui kuulis äkki läbilõikavaid lindude kriiskeid. 9-korruselise maja kohal lendasid metsikult häältsevaid kajakaid ja pääsukesed.

„Algul tundus, et maailma lõpp on käes. Linde oli väga palju. Aga peagi olime kohutava loodusevastase kuriteo tunnistajateks! Keegi ebainimlik tegelane, riietatud musta ja varustatud musta vihmavarjuga, loopis linnupoegi pesadest välja ja katuselt alla,“ kirjeldas Jevgenia nähtut.

„Käitumise järgi otsustades ei teinud ta seda esimeset korda! Selleks, et linnud ei saaks teda rünnata, oli ta võtnud kaasa suure musta vihmavarju. Muidugi saame aru, et kortermaja katusel pesitsevad linnud võivad põhjustada ebamugavust, aga oleme ju inimesed! Kas tõesti oli võimatu pöörduda spetsiaalsete organite poole, kes oleksid saanud asja inimesele vääriliselt lahendada?"

Juhtunut nähes, helistas ta otse joone Häirekeskusesse, Munitsipaalpolitseisse ja vastavatele loomakaitse organisatsioonidele. MUPO küsis maja aadressi ja käis sündmuskohal asja kontrollimas.

MUPO sõnul tuleb katuseid kontrollida siis, kui linnud alles hakkavad pesitsema. Tallinna munitsipaalpolitsei avalike suhtete juht Meeli Hunt märgib, et tavaliselt tegeleb MUPO ainult koduloomadega toimunud vahejuhtumitega. Lindude ja metsloomadega seotud probleemidest tuleks teatavitada Keskkonnaametit või Eesti Metslooma ühingut.

"Muidugi me reageerime ja võimalusel pakume ka abi, nagu näiteks maikuus, kui meie patrull aitas pardipoegadel teed ületada või nagu sel juhul – me läksime kohale, fikseerisime olukorra, teavitasime probleemist vastavaid asutusi ja kutsusime abi,“ selgitas Hunt.