Ühtäkki märkasid nad paadilt hirvevasikaid, kes püüdsid kõigest hingest emale järgi ujuda, kuid nad olid väsinud ja vasikate jõud oli raugemas.

“Ema oli otsustanud pojad hüljata ning ujus parajasti neist eemale, kui me loomi märkasime. Ma arvan, et ta oli selleks hetkeks juba tõeliselt väsinud ja segaduses. Nad oleks uppunud, kui me ei oleks tol hetkel midagi ette võtnud,” rääkis Smith.

"Kui hirved paati märkasid, siis hakkasid nad abi otsides meile vastu ujuma ja paadini jõudes, tiirutasid nad meeleheitlikult ringiratast ümber paadi. Nad vaatasid meile ainiti silma ja näha oli, et nad olid väga väsinud. Kui mul õnnestus hirved lõpuks köie abil paati tõmmata, siis varisesid nad neljakesi otsekohe laevatekile pikali. Nad ei suutnud isegi jalgu alla võtta. Väsinuna ja kurnatuna lamasid nad seal, kuni me kaldale jõudsime," meenutab Corey allolevas videos.

“Pojad püüdsid ujuda nii, kuis vähegi jaksasid, kuid palju kauemaks ei suutnud nad oma pead enam veepinnal hoida ning hakkasid juba uppuma. Oli selgesti näha, et nad ei oleks enam kaua vastu pidanud,” rääkis Smith.

Perekond transportis hirvekarja õnnelikult kaldale ning loomad said ohutult taas loodusesse.

Allikas: mb.ntd.tv