USAs Californias elab kass, kes on nii suur, et teda aetakse segamini Põhja-Ameerika metsiku kaslase — punailvesega. San Jose elanik Colleen Pizarev on pidanud sageli uksele koputajaid rahustama ja selgitama, et ta ei pea kodus metsikut kiskjat, vaid aknal istuv hiiglane on tema armastatud kodukass Spock, vahendab ABC News.

Main coon tõugu Spock kaalub 12 kg ja ta sööb palju — kassi suur kere mahutab peaaegu pool kilo toitu päevas. Tõule omaselt sööb Spock palju liha, sest tema seedesüsteemile ei ole tavaline kassitoit vastuvõetav. Spocki lemmikud ongi kana, sealiha ja kalkun.

4-aastane hiigelkass on perenaise sõnul väga uudishimulik ja keeldub üksinda olemast. “Maine coon tõugu kassid on väga sotsiaalsed. Kui sa enda järel toaukse sulged, teeb ta selle lahti ja järgneb sulle. Kui ta seisab tagajalgadel, saab ta oma esikäppi vabalt toetada köögikappide tööpindadele.”

Spock armastab YouTube’is videoid vaadata, ja seda just enne magamajäämist. Perenaine selgitab, et maine coon tõugu kassid vananevad aeglaselt ja ehkki 4-aastane Spock on juba tublis täiskasvanueas, käitub ta ikka vahel nagu väike kassipoeg. Nagu igale tüüpilisele noorukile, meeldib ka Spockile videoid vaadata. “Ta on toakass ja me laseme tal arvata, et ta ajabki oravaid taga. Videod toovad talle une. Kutsimegi neid tema unejuttudeks.”

Spockile meeldib ka asju lõhkuda. Dekoratiivesemed on seetõttu kleebitud laudade ja riiulite külge. “Californias elades pead nagunii alati maavärinaks valmis olema, aga olen kaotanud rohkem asju Spocki tegutsemise kui maavärina tõttu,” kinnitab Colleen. “Nad on suurt kasvu, aga sisimas tõelised kassid, mistõttu nad ei saa arugi, millised lammutajad nad on. Kui nad lauale hüppavad, kukub laud lihtsalt ümber.”