Loomapäästegrupp sai kõne Vanatamme pargist Harjumaalt, kus inimene oli leidnud vaevu hingitseva emamägra. Tema kahest pojast üks oli surnud, teine veel elus. Vabatahtliku kohale jõudes oli ka ema elule alla vandunud, kuid teine poeg toimetati loomade kiirabi kliinikusse läbivaatusele.

Leitud mägrapere

"Suurt viga arstid ei leidnud ja praeguseks on mägratitt turvaliselt hoiukodus," lausus Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner, kelle sõnul metsloomade päästmine on Eestis lapsekingades." Ise unistan, et riik looks metsaasukatele mõeldud taastuskeskuse, kus koolitatud inimesed tööl. Sellise asja poolt olen kahe käega ja aitasin natuke kaasagi, et Looduse Fondi poolt loodav metsloomahaigla ilmavalgust näeks, aga sinna see kahjuks jäi," nentis ta.

Valner lisas, et eile pakuti neile eile ka Tapal ringi kolanud karupoega, kellega rumalad inimesed selfiesid tegid. "Ei võtnud ma seda karupoega vastu väga lihtsalt põhjusel - ei oska me ta eest hoolitseda. See vajab teadmisi, kohta ja hoopis teistsuguseid tingimusi. Eelmine sai just seetõttu otsa, et olla vale toitu talle sisse surutud. Omaette teema on mis temaga siis peale hakata kui ta juba suur on?"

Kuna teateid eksinud või hätta sattunud metsloomadest saabub iga päev, vajab Loomapäästegrupp heade annetajate abi:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Lindude ja loomade ravikuludeks

LPG annetustelefonid on:

900 1313 (5.-) 900 1414 (10.-) 900 2323 (25.-)