Kass tahab emadust nautida

Ei, kassid ei suuda paljunemisinstinkti maha suruda ja selle tulemusena paarituvad. Loom pole inimene, kes mõtleb, et võiks naaberkass Kustiga leivad ühte kappi panna ja koos kiisuperet hakata kasvatama.

Poegimine ei tee kassile midagi halba

Vale, poegimine on emaslooma ja tema organismile vägagi kurnav tegevus. Lõikamata kassil on suur võimalus saada emakapõletik, rinnanäärmekasvaja, samuti suureneb vastuvõtlikus leukeemiaviirusele ja AIDSile.

Ma tahan näha väikeseid kassipoegi kasvamas

Palun väga: hakka mõne varjupaiga hoiukoduks või vabatahtlikuks ja saad aastaringselt kassipoegi näha ja nendega tegeleda.

Ühe pesakonna peaks kass ikka ilmale tooma

See on vana ja kulunud müüt, millel ei ole meditsiinilisi tõendeid. Tegelikult on tiinuseperiood, poegimine ja pesakonna üles kasvatamine lemmiklooma jaoks kurnav nii vaimselt kui ka füüsiliselt.

Lõikama hakates ei jäägi kiisusid järele

Uskuge, sellist probleemi ei teki veel kaua kaua, kassid pole väljasuremisohus. Tänavad on täis kodutuid loomi, paljunevad kogu aeg. See et sa neid ei näe, ei tähenda, et neid seal poleks. Enamus on lihtsalt arglikud tänavakassid, kes on sotsialiseerimata ja peidavad ennast. Pesaleidja on küll no-kill varjupaik, kuid paljud teised varjupaigad panevad igakuiselt kümneid loomi magama, sest ruumipuudus on aastaringselt suur.

Samuti väärib mainimist see, et lõikamata kassid kräunuvad ja sirtsutavad palju. Lõikamata loomad võivad rohkem ringi uidata, mille tulemusena on liikluses hukkumise risk suurem. Lõikamata isased on tihti agressiivsemad ja kipuvad teiste kassidega rohkem kaklema, lõigatud kassid on aga palju hellemad ja leebemad.

Kui hoolid oma kassist ja tema tervisest, siis lase ta lõigata. Näita, et hoolid kodututest loomadest ja tahad, et ka nemad oma kodu leiaks. Iga paljundatud kassipojaga kes sünnib, võetakse ära võimalus mõnel tänavakiisul oma kodu leida.

Näita austust nende inimeste suhtes, kes näevad aastast-aastasse igapäevaselt vaeva, et kodutute loomadega tegeleda. Kui sul on kass ja pole võimalik tasuda tema steriliseerimise/kastreerimise eest, võta ühendust mõne organisatsiooni või varjupaigaga.

Pildi peal on armas Ruth, kes saabus Pesaleidjasse eelmise aasta suvel tiinena. Kuna tegu on vägagi sõbraliku kiisuga, on Ruth arvatavasti kunagi kellegi kodukass olnud, kes on lõikamata jäetud ja tänavale visatud. Peale poegimist tekkis Ruthil pahaloomuline piimanäärme kasvaja, mis peale korduvaid lõikusi endiselt väga agressiivselt tagasi on tulnud. Kahjuks Ruthil enam pikka eluiga pole.