Ära lase käharakarvalise bichoni kohevast kasukast ennast petta. Need väikesed vahukommid on kergesti treenitavad ja nad ei aja karva. Kui karva eest hästi hoolitseda, ei aja need koerad ka kõõma. Bichon on hea iseloomuga ja tore seltsiline. Ta sobib korterisse ning teda on lihtne igale poole kaasa võtta, sest koerake kaalub umbes 3-5 kg. Bichonid on küllaltki pikaealsed - arvesta, et sinu käharakarvaline lemmik võib elada kuni 15 aastat vanaks.

Šnautserid ei aja karva. Küll armastavad olla aga tähelepanu keskpunktis ning omanikku mitte silmist lasta. Šnautseri puhul arvesta, et ta on alati sinu kõrval. See koer vajab kasvatamisel kindlat kätt ja distsipliini, sest ta kipub olema põikpäine, energiline ja kaitsva loomuga.

Yorkshire’i terjer sobib sulle, kui sul pole suure aiaga maja. Yorkshire'i terjeritele meeldib ka sisetingimustes mängida. Nad ei aja karva ja sa ei pea kõõmaga võitlust pidama. Küll aga vajab tema karvkate palju hoolt, et säiliks uhke välimus. Kui ta käpad sulle sülle paneb, hoia hari käepärast. Paljud inimesed arvmastavadki seda tõugu just tema väikese kasvu pärast.

Bedlingtoni terjer - välimuse järgi meenutab see koer rohkem lammast. Ta on leebe loomuga ja ei aja karva. Saab ka korterieluga ka päris hästi hakkama, aga mängimiseks ja ringijooksmiseks vajab siiski ruumi.

Shih tzu. Vaatamata pikkadele siidistele lokkidele ajab see koer vähe karva, kuid karvkatte eest hoolitsemist ei tohi sellegipoolest unarusse jätta. Üldiselt on need koerad kiinduvad ja lahke loomuga, kuid tähelepanu - nad võivad muutuda väikelaste suhtes armukadedaks, kui tunnevad end peres ebakindlalt. Ka ei sobi need koerad perre, kus on lapsed, kes ei tea, kuidas koertega käituda. Need koerad võivad olla vastuvõtlikud terviseprobleemidele ja arvestada tulekski eelõige lisaväljaminekutega tervisega seotud kulutustele.

Puudel ei aja samuti karva, kuid teda tuleb pügada ja karva eest hoolitseda. Puudlit on võrdlemisi kerge treenida, väiksemat kasvu tõuesindajad võivad olla kileda häälega klähvima kippuda. Kui puudel on sinu maitse jaoks liiga peen, siis võid vaadata hoopis ehk labradoodle'i poole. See labradori ja puudli segu koer on sõbralik ja sobib samuti allergikutele.

Itaalia väikehurdal on väga õhuke kasukas, mistõttu karva ajab ta väga vähe. Ta on mänguhimuline ja truu seltsiline, kes saab ka korterieluga hästi hakkama. Tuleb arvestada, et tõug on väga külmakartlik ning hoida soe riietus käepärast.

Basenji ei haugu ja ei aja karva, kuid võib vahel teha kummalisi laulvaid häälitsusi. Nende treenimine võib olla kohati üsna raske, sest ehkki koeral on armas ja tore isiksus, võib ta siiski olla üsna põikpäine. Kitsastesse elutingimustesse need koerad ei sobi, sest on üsnagi aktiivsed. Ka sobi need koerad laste või teiste loomade seltskonda, kes ei suuda end koera ees kehtestada.

Hiina harjaskoeral on väga vähe karva, küll ajab ta aga veidi kõõma. Need koerad võivad olla kohati isegi liiga kiinduvad, aga see-eest saavad lastega hästi läbi ja sobivad elama ka korterisse. Jahedama ilmaga vajab kindlasti sobivat riietust.

Samojeed on kohev nagu karu. See koer on mõnusalt karvane, aga sobib allergikule sellegipoolest. Ta ei aja kõõma ja tema karval pole ka tavapärast koeralõhna, mis paljudele inimestele ei meeldi. Nad on hea loomuga, rahulikud, õrnad ja suu lahti istudes nad justkui naerataksid. Boonuseks on see, et nad sobivad lastega ja lepivad ka korterieluga, kuid tasub arvestada, et selle koeraga on vaja palju liikuda. Krõbedaid talveilmu need koerad lausa armastavad.

Allikas: sheknows.com