Märtsi alguses, kui Vene väed olid tunginud Ukrainasse, sai loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad Ukraina loomakaitsjatelt südantlõhestava abipalve.

Ukraina inimesed olid sunnitud oma kodudest lahkuma ning paljudel polnud võimalik oma lemmikuid kaasa võtta. Põgenikud lootsid lahkudes, et saavad õige pea oma kodudesse naasta, kuid see ei osutunud võimalikuks. Sõja tõttu on tänavad täis kodutuid, nälgivaid ja pommide eest põgenevaid loomi.

Ka paljud varjupaikade töötajad ja vabatahtlikud lahkusid oma turvalisuse kaalutlustel riigist. Need, kes jäid, seisid silmitsi keeruliste probleemidega - varjupaikadel ei jätku piisavalt ruumi, toitu ega muid ressursse, et kõikide abivajajate eest hoolitseda.

Nähtamatud Loomad asusid viivitamatult loomade päästmist organiseerima ning annetusi koguma. Üleskutse levis kiiresti, aitajaid oli palju ning kogusime ühe õhtuga terve bussitäie toitu ja kõike muud hädavajalikku, mida Ukraina vaprad vabatahtlikud loomade päästmiseks vajasid.

Nähtamatute Loomade tiim viis annetused kohale ning võttis Eestisse kaasa 15 koduta jäänud looma. Uue võimaluse eluks said koerad Scooby, Blacky, Lenek, Goofy, Iti, Saara, Reks, Mila, Malarz, Vlod, Seibi ning pisikesed kutsikad Tofik ja Lola. Koertega koos pääses sõjast ka vapper ja isepäine kass Ronni.

Tänaseks on kõik loomad endale Eestis parimad kodud ja oma inimesed leidnud. See projekt ühendas raskel ajal nii palju häid inimesi, kes kõik oma asendamatu panuse loomade päästmiseks andsid.

Aitäh kõigile aitajatele, annetajatele ja kaasaelajatele, kes valusal ajal leidsid oma südames ruumi, et hoolida lisaks inimestele ka loomade saatusest.

Abikäe ulatasid sajad inimesed ja ettevõtted, nende hulgas vabatahtlikud koerahoidjad ja hoiupered, veterinaarid, loomapoed, koeratreenerid, varjupaigad, juristid, fotograafid, suunamudijad, vabatahtlikud autojuhid, kes pika teekonna ette võtsid ja loomulikult inimesed, kelles loomad lõpuks oma pärispere leidsid. Teie kinkisite neile süütutele ja abitutele loomadele uue võimaluse eluks.

Jaga
Kommentaarid