Eesti loomakaitse selts sai augustis kaebuse sotsiaalmeedias levinud video kohta. Nimelt jagasid poisid videot sellest, kuidas nad siili kinni püüdsid ja talle suitsu peale puhusid nii, et siilike pilve sisse jäi. Kui asja musta huumoriga võtta, siis vast mõnele meenub multikas „Siil udus“.

ELS möönab, et vast tahtsid poisid lihtsalt nalja teha ega osanud oma teo tähendust hinnata. Siilile oli see olukord paraku ebameeldiv – nii inimeste poolt kinni võtmine ja tema toimetuste häirimine kui ka ebameeldiv suits. „Selle teo puhul saame vaid ette kujutada, kuidas siil ennast tundis. Kahjuks ei ole temast kommenteerijat ega kaebajat,“ tõdeb selts.

ELS palus politseil poistega suhelda. Politsei seda ka tegi: kohtus asjaga seotud kolme noormehega ja vestles ka nende vanematega. Pahatahtlikkust siiski ei tuvastatud. Selgituste kohaselt tahtis üks noormeestest siili kätte võtta ja kõrvale muruplatsile panna, kuid siis tuli juba teine noormees ja puhus loomale suitsu näkku. Kõik noormehed kahetsesid tegu ja kinnitasid, et lasid siilil siiski oma teekonda jätkata ja rohkem midagi korda ei saatnud.