Filmi „Noor pensionär“ ainetel nime saanud Lia ehk Emalendur sattus Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu hoole alla pärast mitut katset teda puu otsast kätte saada. Esmalt helistas turvakodule murelik naisterahvas, kes pikemat aega puu otsast kassi hädakisa oli kuulnud.

Päästeamet olevat kohal käinud, redel olevat lühikeseks jäänud, kassi üritati veega alla hirmutada, aga tulemuseks oli see, et paanikas loom ronis veel kõrgemale. Turvakodu pöördus taas Häirekeskusesse ja Kihelkonna komando abiga toimetati noor, umbes viiekuune kiisu kliinikusse tervisekontrolli.

„Selgus, et pisi-Lia oskas päris palju tüli tekitada - tema pärast võeti varasemalt, enne Päästeameti sekkumist isegi üks puu maha ja saadi ta korraks maapinnalegi, aga paanikas kassike põgenes kiiresti uue puu otsa, kust siis Päästeameti mehed ta teisel katsel õnnelikult kätte said. Kolmanda katse ennetamiseks lubasime meestele, et võtame kassikese enda hoolde,“ kirjutab turvakodu ühismeedias.

Kliinikus selgus, et õnneks ei olnud viis päeva puu otsas kõõlumist kassi tervisele märkimisväärset jälge jätnud, välja arvatud muidugi tohutu nälg.

„Tegu on väga püsimatu ja väga sõbraliku umbes viiekuuse piigaga, kel titehambad veel suus ja kaalu vaid pooleteise kilo jagu,“ tutvustab turvakodu, kelle hinnangul on Lial tõenäoliselt siiski kusagil läheduses ka peremees. Kuniks teda leitud pole, otsitakse „emalendurile“ hoiukodu, sest puurielu talle ei sobi.

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu palub pöörduda saareloomad@saareloomad.ee meilile või FB sõnumitesse või helistada 58370708. Kui omanikku kahe nädala jooksul ei leita, on turvakodul õigus kass uude koju loovutada.