Ühel varahommikul läks Põlluaas koos sõbraga merele, vaatamaks üle võrke, mille nad eelmisel õhtul ranna lähedale sisse olid viinud. „Märkasime, et seal istus rahulikult üks pardike, kes meie liginedes ära ei lennanud. Temani jõudes sai selgeks, ta oli kahjuks ühte lesta pidi võrku takerdunud,“ kirjeldas poliitik Facebookis.

Mees päästis linnu ta õrnalt lahti. „Ta laskis kõigel stoilise rahu ja ilma igasuguse hirmuta sündida, justkui teades, et meie endast talle vähimatki ohtu ei kujuta ning meie soov on teda vaid aidata,“ kirjutas Põlluaas. „Tõstsin linnukese siis vee kohale, et ta saaks sukelduda või ära lennata, kuid tal puudus selleks igasugune soov ja kavatsus. Hakkas minu peapesas hoopis agaralt sulgi sugema.“

Henn Põlluaas päästetud pardiga

Kui garderoob kenasti korda tehtud, sättis part end veelgi mugavamalt lesisklema. „Kuna võrgud tuli välja võtta, siis panin ta enda kõrvale paadipingile istuma. Linnuke vaatas väga suure huviga pealt, mis me teeme, ju oli selline asi talle uudne ja põnev,“ jätkas poliitik kirjeldust.

Ta lisas, et tegi uuesti katse lindu vette panna, kuid taas asjata. „Minu soojas peopesas oli vist märksa mugavam olla kui külmas sügiseses vees. Ei jäänud siiski lõpuks midagi muud üle, kui lugesin talle õpetussõnad peale, et ta hoiaks võrkudest eemale, soovisin talle head teed ja panin pardikese vette. Ja mis te arvate, mis juhtus? Ta hakkas meie aerupaadile järele ujuma ning nõudis valjuhäälselt pardale võtmist – miks te jätate mind siia maha! Nähes, et me teda siiski tagasi ei võta, tõusis pardike lendu, tegi hüvastijätutiiru paadi kohal ja lendas eemal olevate sõprade juurde,“ jutustas ta.

Poliitik lisas, et kalasaak oli sel korral napp, aga linnuke jäi küll südamesse. „Loodan, et ta jõuab kevadel ilusasti Eestisse tagasi,“ lõpetas ta oma postituse.

Linnueksperdid märkisid hiljem sotsiaalmeedias, et tegu oli siiski auli, mitte pardiga.