Krants versus tõukoer:

Krantsi elu ei ole oluline, kas ta elab ketis, üksi maha jäetuna külmas majas, kus käib aeg-ajalt söötja, viiakse teda varjupaika linguga, süles või uimastatult või läheb hoopis rõõmsalt üle vikerkaare. Kas krants on haige, vajab ravi, vajab kvaliteettoitu. Kas krantsil võib hirm olla teadmatuse ees, mille tõttu ta võib üle kere väriseda? Kas krantsil on tunded?

Tõukoeral on täpselt samad tingimused, samad tunded, samad hirmud ja haigused. Ja siis ilmuvad välja tõutagaaajajad .

Toon näiteid:

Ketis istub beež koer nimega Rex. Avaldan kaugelt tehtud pildi. Kui natuke veel juurde fantaseerida siis saab peaaegu kuldse retriiveri kätte. Koheselt aktiveeruvad tõutagaajad:

1.“Issand jumal, kuldne ketis!“

2. „Appi, pöörduge tõuühingusse!“

3. „Päästke see õnnetu kuldne!“

Koheselt teema vaibus, kui nähti, et kuldsest retriiverist on asi sama kaugel kui Kuu Maast. Ehh, las see krants olla, küll vabatahtlikud lollid tegelevad!

Rexi peeti algselt kuldseks retriiveriks, hiljem huvi tema vastu vaibus

Rottweileri-laadne koer: postituse all 212 kommentaari. Ei huvitanud esimese hurraaga kedagi, et koer on naksaja, kasvatamata. Tõu tagaajajad aktiveerusid.

Prantsuse buldogid: koerad otsisid kodu kaks nädalat. Eelnevad kaks pikka nädalat elasid nad üksi kütmata majas, üle paari päeva käidi neid söötmas. Üks pere käis neid isegi vaatamas, aga kaasa ei võtnud. Emase iseloom ei ole just kiita.

Koerad aga ei saa lõpmatuseni nii elada. Võeti vastu otsus koerad varjupaika saata, seal aga pole ruumi. Teades emase iseloomu, ei liiguks nad pikka aega sealt edasi. Seega võtsid sugulased viimases hädas minu MTÜ-ga ühendust.

Buldogite pärast puhkes peaaegu sõda, kuigi üks neist on väga kehv kohaneja

Koheselt aktiveerusid tõutagaajajad. Nemad teavad kõige paremini kõike tõu iseloomust, nemad teavad, kui haiged või terved on prantslased. Nemad teavad üldse absoluutselt kõike kõige paremini Ja nemad kohe võtavad koerad endale. Kõned tulid valimata kellaajast või sellest, et oli nädalavahetus.

Mitte üht neist „minatahanitest“ ei huvitanud koerte tõuhaigused või nende iseloom. Pakkusin neile väikest kasvu juba sotsiaalseid krantse, kes saavad teiste koertega läbi (koerad õnneks ei tee tõugudel vahet ) Need ei sobinud, kuna soovijatel on juba kodus prantslane.

Enamus tõutagaajatest rõhutab, et on loomaarmastajad. Krantsil ja tõukoeral ei pidavat olema vahet, AGA: „ma tahan just seda tõulaadset!“ Erinevus tõutagaajate ja loomaarmastajatel ongi see, et viimased ei jäta hätta kedagi, kõik peavad saama arstiabi, süüa, sotsialiseerimist. Ole sa tõug või krants.

MTÜ Aita Mind Koju loomi saab tõust hoolimata aidata annetusega pangakontole: MTÜ Aita Mind Koju EE672200221071060269