Kas sa tunned, et talvemasendus on pikale veninud ning vajaksid oma ellu veidi värskust ja uusi tutvusi? Lemmikloom võib uute tutvuste leidmisel suureks abiks olla. Koeraomanikul on teiste koeraomanikega kergem kontakti leida ja vestlust alustada. Samuti võivad võõrad inimesed, nähes sinu heatujulist koera rihma otsas reipalt samme võtmas, seisma jääda ja juttu alustada. Koeraomanikud käivad koos ka erinevates koerteklubides, kus võid leida uusi sõpru-tuttavaid nii sina, kui ka sinu koer.

Pole vaja vist mainidagi, et lemmikloomad on väga head stressimaandajad. Aga seda ainult siis, kui neil on omanikuga tõeliselt tugev side. Inimestel, kes töötavad stressirohketel ametikohtadel ja on pideva pinge all, tõuseb veres kortisooli ja norepinefriini tase. Kui nende kemikaalide tase on pidevalt liiga kõrge, mõjub see halvasti immuunsüsteemile ja võib olla südamehaiguste arvestatavaks riskifaktoriks.

Selleks, et südameinfarkti vältida, tasub iga päev oma lemmikuga tegeleda, teda paitada ja temaga rääkida. Uuringud on näidanud, et südameinfarkti üle elanud inimesed, kellel on lemmikloom, elavad kauem kui need, kellel lemmikut pole. Inimesed, kes elavad stressirohket elu, on südamehaigustele väga vastuvõtlikud, kuid koera olemasolu vähendab infarktiriski. Koeraga mängimine tõstab veres heaoluhormoonide serotoniini ja dopamiini taset. See omakorda tekitab heaolutunde ja alandab verereõhku.

Loomaomanike immuunsüsteem suudab kergemini võita isegi külmetushaigused. Lemmikuga mängimine maandab stressi ja viib eemale negatiivsed mõtted. Kui oled pidanud üle elama pahandused tööl või kodus ning mõtted kuidagi rahu ei anna, aitab loomaga tegelemine negatiivseid emotsioone tunduvalt vähendada. Kui lemmikut ei ole parajasti sinu kõrval, siis piisab isegi temale mõtlemisest. Proovige!

Kui endal looma pole ja tusatuju tahab vägisi enda alla matta, laenake sõbra lemmikut! Kasvõi aasta kõige masendavamaks päevaks.

Allikas: webmd.com