Igatahes on perekond veendunud, et nende majas käib nüüd kummitamas nende koer Mutley. Nende sõnul jäi koer videole kaks kuud peale seda, kui 18-aastaseks saanud pere lemmik raske haiguse tõttu magama pandi.

Perepea Barry räägib, et on näinud koridoris heledaid lendavaid kerasid ehk "orbe", ja just selle koha peal, kus Mutley olla armastas. Mees väidab, et valguskerade ilmumise ajal on tunda ka märja koerakarva lõhna. Barry haaras ruttu kaamera ja hakkas filmima kõike, mis majas toimus.

Barry üllatuseks videol on näha varju kuju, mis kaamerasse ilmub ning liigub otse kaamera suunas. Barry hinnanul on see koera jalg ja selle kohal on koera pea. Pere jagas videot ka sotsiaalmeedias, kus seda jagati 134 000 korda.

Paranormaalsete nähtuse spetsialist Brenda Castellano, kelle töö on aidata ka politseid, uuris hoolikalt videot ning tunnistas, et pettusega siin tegemist pole.

Barry sõnas, et oli just köögis mängivatest lastest pilte klõpsimas, kui nägi valguskerasid ning tundis märja koera lõhna. "Ühel päeval ma lihtsalt seisin köögis ja hüüdsin koera nime, ise tegin samal ajal pilte. Ning see, mida olin varem näinud juhtus jälle! Alguses arvasin, et see on mingi rumal asi, aga kui nägin objekti oma kahe silmaga, sain aru, et see pole tolm. Sa näed väga selgelt koera jalga põrandale astumas, kui ta kaamerast möödub ja tema pea kuju."

"Inimesed on öeldnud, et see on suits, aga suits tõuseb õhku, mitte ei liigu kiiresti ringi. Kui ma oleksin arvanud, et see on suits, poleks ma videot eales sotsiaalmeedias levitanud. Saime inimestelt väga palju negatiivset tagasisidet, aga see ei hirmutanud meid, sest võrreldes muuga, mida me siin majas kogenud oleme, oli see isegi meeldiv. Me kuuleme sageli magamistoast kostuvat sosistamist, aga ometi on tuba tühi. Vahel kui heidan voodisse, kuulen trepil samme, mis jõuavad magamistoa ukse juurde ja peatuvad siis. Ukse alt on näha varju, aga kedagi ei ole kunagi seal."

"Kõige hirmsam oli hetk, kui sammud muudkui lähenesid ja tundsin, et keegi sisenes ruumi ja oli toas koos minuga. Meie tütred Christime ja Bethany on majas näinud vana meest ja Christine usub, et tegemist on eaka kaevuriga, sest maja on ehitatud mahajäetud kaevanduse kohale," kirjeldas pereisa majas toimuvaid õudusi. "Peale seda, kui Mutley meie juurde vaimuna tagasi tuli, jäi öine kummitamine järgi. Usume, et koer tuli vaimu kujul Christinet kaitsma. Christine tunnistab, et on palju näinud eakat meest majas ringi liikumas ning arvan, et tema ongi see, kes on nii palju probleeme põhjustanud."

Barry arvab, et kummitusele ei meeldi, et nad seal majas elavad. Kuid peale Mutley külaskäiku ei ole pahasoovlik kummitus peret rohkem hirmutamas käinud.