Loodetavasti ei satu sa iial olukorda, kus pead neid näpunäiteid kasutama, kuid hea on need siiski varuks hoida, et vajadusel rünnakuga toime tulla. Selles video räägib endine mereväe eriüksuslane, mida sul enda kaitsmiseks teada tuleb.

Esiteks pead väga kindel olema, et koer kavatseb sind tõepoolest rünnata. Jälgi hoolikalt koera kehakeelt. Ehk on ta lihtsalt hirmul ning püüab sind ähvardamisega eemale peletada? See on tõenäolisem vaatepilt. Hirmunud ja ebakindlal koeral on keharaskus suunatud tahapoole, seevastu rünnakuvalmis koera keharaskus on tugevalt ettepoole suunatud.

Kui on selge, et koer tõepoolest tuleb sulle kallale, siis kasuta enese kaitsmiseks särki, jopet või käekotti, midagi, mis sul parasjagu käepärast on, et koera tähelepanu elutähtsatelt kehaosadelt kõrvale juhtida. Kui koer hüppab, tõstab enamik meist vaistlikult käed kaitseks ette. Ent Clint Emerson hoiatab, et tegelikult tohiks paljastada üksnes käsivarte välimise osa ning võimalusel mässida sellele särk ümber või haarata midagi käele ette, et kaitsta iga hinna eest kodar- ja küünarluu poolel olevaid olulisi artereid.

Kui sul on vaja enese kaitsmiseks tõepoolest loomaga võitlusse asuda, soovitab Emerson sõna otseses mõttes koerale vastu nina virutada. Ja nimelt seetõttu, et nina on sinu jaoks suureks sihtmärgiks, mida tabada. Ta selgitab, et ohus ja kõrgendatud stressiseisundis olles, suudad keskenduda üksnes “omaenda suurtele liigutustele ja koera suurtele sihtmärkidele”. Teiseks tundlikuks piirkonnaks on koera rinnakorv.

Koera rünnaku puhul on oluline hoida oma elutähtsad arterid kaitstuna, vältides sirgete käte ette tõstmist. Koera nõrgestamiseks püüa tabada tema nina või rinnakorvi.

Allikas: lifehacker.com