Kalipso seljas, aerulaud jalge all, aer käes ja õpetussõnad jagatud, saadeti meid merelainetesse loksuma. Tegu oli tohutult põneva ja uue kogemusega, mille sarnast ei olnud ma varem kogenud. Viimasel ajal populaarsust kogunud SUP-laua joogaga on paljud ehk kursis, kuid mina ei olnud varem oma jalga SUP-lauale tõstnud.

Seekord oli minu kaaslaseks truu Sandy. Kuna antud olukord oli ka Sandy jaoks uus, siis olin valmis kõige hullemaks. Võtsin kaasa preemiat (maiustused) ning aitasin koera vaikselt lauale. Vesi oli kohutavalt külm ja mõte sellest, et ma koera ebakindluse ja rabelemise tõttu koos lauaga ümber käin ning merevette kukun, ei olnud just meeltmööda.

Ajaks, mil kalipso selga sain ja lauale istusin, oli tuul juba päris tugev. Laine pani SUP-laua loksuma ja külm tuul kriipis ninaotsa. Loomulikult ei puudunud sellest päevast ka üks kosutav külm vihm. Sättisime end laual sisse ja loksusime mere poole.

Arvestades antud olukorda, olin ma väga positiivselt üllatunud, millist tasakaalukust Sandy üles näitas. Enamjaolt istus või lamas ta laual ja järgides minu kehakeelt keskendus ta mulle fantastiliselt. Terve sõidu vältel oli ta rahulik ning ei paanitsenud ega rabelenud kordagi. Pääsesime enam-vähem kuiva jalaga ja lauaga seekord õnneks vees ümber ei lennanud.

Olenemata sellest, et tegin ka enda emotsioonidega kõvasti tööd ning püüdsin hingepõhjani rahulikuks jäädes Sandyle oma kehakeelega märku anda, et olukord on kontrolli all, siis mõnel hetkel oli kindlasti ka minu kehakeeles tunda väikest ärevust. Olgu see siis positiivne või negtiivne ärevus, mõjutab see koera siiski. Sandy oli seekord tubli.

Et lained mind koos koeraga päris avavetesse ära ei kannaks, siis tuli kätega omajagu tööd teha ja niisama hetke nautimiseks palju aega ei jäänud. Tugeva tuule tõttu triivisime vahepeal kaldast juba märgatavalt kaugele.

Aerusurf koos koeraga on omapärane ja väljakutsuv ala, mida soovi korral lemmikloomaga kindlasti proovida võiks. See paneb proovile nii omaniku kui ka koera. Aerusurf sobib koertele, kes vett ei pelga ja rahulikuks jäädes omanikuga kontakti hoida suudavad. Väga oluline on seejuures säilitada ka iseendas rahu ja tasakaal. Ka ülevõlli positiivsed emotsioonid tasub kaldale jätta, kui koeraga esimest korda lauale astuda. Nii säilitab ka lemmik rahu ja see annab koerale signaali, et tema omanikul on olukord kontrolli all.