Rallikuulekus on lõbus, kuid väljakutsuv spordiala, mis sobib igale koerale ja igale omanikule. See aitab oluliselt kaasa koera ja omaniku vahelisele suhtlusele ja üksteise mõistmisele. Harrastuse peamine eesmärk on koolitada välja koer, kes saab igapäevaelus ette tulevate probleemidega edukalt hakkama ning käitub hästi nii avalikes kohtades kui ka teiste koerte läheduses.

Olenemata sellest, et tegu on veel Eestis mitteametliku spordialaga, saab rallikuulekust harrastada erinevates klubides. See on spordiala, mis ühendab endas elemente mitmest teisest koeraspordialast: kuulekusest, agilityst ja koeratantsust. Rada koosneb erinevatest käsusiltidest, mille juures omanik koos koeraga talle ette nähtud ülesande sooritama peab. Raja läbimise juures on kõige olulisem just koerajuhi ja koera positiivne koostöö.

Loe spordiala kohta lähemalt SIIT.

Ka Sandy on minevikus rallikuulekust harrastanud. Oleme läbinud rallikuulekuse kursuse ja osalenud ka mõnel mitteametlikul võistlusel, mis ala harrastajate ja fännide seas Eestis korraldatud on. Sel pühapäeval kutsuti meid TAKO Match Showle näitama, mida see spordiala endast kujutab?

Otse agility-trennist tulnuna astus Sandy Lövenruh pargis rallikuulekuse rajale, et näidata, kas tal aegade tagustest trennidest veel midagi ka meeles on. Seevastu Zoey sai rahus koju pikutama jääda ja selle vastu polnud tal vähimatki.

Zoey puhkab trennist.

Sandy oli ümbritsevast saginast pisut segaduses ja trennist väsinud, kuid tuletasime oma unustusehõlma vajunud oskused meelde ja tegime ühe tutvustava rajajupi läbi. Mõned vead tulid küll sisse, kuid tehtud ta sai!