Mugavus
On palju magamispoose, mis on sinu jaoks harjumuspäraseks saanud. Teatud asendid, milles tunned end mugavalt, turvaliselt ja hästi. Sama kehtib ka lemmikloomade kohta. Nad katavad oma näo ära pelgalt sellepärast, et see on nende jaoks mugav magamisasend.

Päike paistab silma
Kassid armastavad päikese käes peesitamist. Päikese soojendavad kiired kutsuvad neid alati aknalauale nurru lööma. Päikese käes magamise pahupooleks on sageli see, et kiired paistavad silma. Kassid on nutikad ja valguse tõrjumiseks asetavad nad oma esikäpad või saba sageli silmade ette. Nii ei häiri neid liigne valgus ja uni tuleb magusam.

Turvatunde vajadus
Kassidel on väga tugev turvatunde vajadus ja une ajal on nad üsna kaitsetud. Just turvatunde vajadus võib olla üheks põhjustest, miks kass oma näo ära peidab. Pea ja nägu on kaitsetud, mistõttu katab kass kõige õrnemad kohad oma käppade või sabaga. Oma näo ära peitmine ja pimedus loovad talle turvatunde.

Hoiab sooja

Kompaktselt kerra keeramine on parim viis sooja hoidmiseks. Loomad tõmbavad end sageli kerra siis, kui õhk on nende jaoks pisut jahe. Nad peidavad käpad karva sisse ära ja nina peale asetavad oma käpa või saba. See aitab neil külma tõrjuda ja keha soojas hoida.

Allikas: petpav.com