Kaks purjus siili, kelle kohalik politsei pidi pühapäeval mänguväljakult toimetama kohalikku loomaaeda Erfurtis, on hetkel kosumas, teatab loomaaed oma kodulehel.

Mõlemat siili ravitakse kui intensiivravi patsiente, sest nad olid katkisest munalikööri pudelist suure koguse alkoholi joomise tõttu tõsiselt haiged. Koostöös kohaliku loomakaitseorganisatsiooniga lastakse siilid pärast intensiivravi loomapargi aladele kosuma.

Seni aga on loomapargi teate kohaselt siilidel veel pikk maa tervenemiseni ning nad vajavad palju vett ja und. Siilid ongi hetkel paigutatud vaiksesse kohta "kainenema", nad ei puutu kokku külastajate, tugevate valgusallikate ega vibratsioonidega. Samuti vaatavad loomapargi töötajad, et loomad saaksid võimalikult palju magada.

Üks siilidest suutis esmaspäeva hommikul ka vaikselt juba oma jalgu liigutada, teine oli veel siis koomas. Loomaaia veterinaar Risch tegi seetõttu loomale ka süsti. Teisipäeval ei suutnud üks siilidest endiselt ise juua mistõttu hoitakse tal teraselt silma peal. Loomaaed loodab, et siil tuleb raskest olukorrast ise välja.

Loomapark teatas ka, et üldiselt ei võta nad siile vastu, seda isegi mitte talvisel ajal. Seekord oli aga tegu eriolukorraga ning loomulikult tuldi politseile appi.

Loomapark tõdeb ka oma teates, et munaliköör oleks saanud siilidele kindlasti saatuslikuks, kuna tegelikult tarbivad need loomakesed söögiks peamiselt linnumune, putukaid, ämblikke ja väiksemaid usse.

Kroonika vahendas eile välismeedias avaldatud uudist, et Saksamaa keskosas Erfurtis tuli kohalikule politseile eriskummaline väljakutse. Nimelt pidid nad väljakult turvalisse kohta talutama end munaliköörist purju joonud siilid.

Lastega mänguväljakule mängima tulnud vanemad märkasid seal puruks läinud munalikööri pudelit ning siile, kes jooki aeg-ajalt lürpimas käisid, ise vaevu jalgel püsides.

Lapsevanemad ei suutnud oma silmi uskuda, sest siilide alkoholijoomist polnud nad veel oma elus näinud. Kohale tulnud politseipatrull leidis sündmuspaigalt kaks siilikest, kes katkise pudeli ümber kakerdasid ja mõnujoogil hea maitsta lasid.

Politseinikud viisid purjus siilid Tüüringi loomaaeda taastuma ning loomaaia arst ravib loomakesed terveks, et nad hiljem loodusesse lahti lasta.