Pärnu koduta loomade varjupaigas ootab mitmeid loomi oma jõuluimet. Õnneks on neid selle aasta talvekuudel tavatult vähe, kuid puudust neist siiski ei tule. Üheks Pärnu varjupaiga hoolealuseks on vaid aastane Sweps.

Sweps on üks ütlemata äge koer. Ta on noor, sõbralik ja rõõmsameelne sell, kes ootab omale aktiivseid omanikke. Sweps armastab mängida, mistõttu soovib ta enda kõrvale mängukaaslast, kellega koos maailma avastada ja uusi trikke õppida. Sweps on väga õpihimuline koer!

Esimese eluaasta jooksul jõudis ta juba Pärnu varjupaika sattuda. See juhtus nii, et aastaga sirgus Swepsist sedavõrd suur koer, et eelmised omanikud pidid koerast loobuma. Nimelt uskusid omanikud, et võtavad endale pisikese korteri- ja seltsikoera, kes keerab end rõõmsalt diivanile kerra või pakib end mugavalt kaminaesisele vaibale magama. Swepsil olid aga sootuks teised plaanid. Tema lustlik iseloom sellesse pisikesse kutsika kehasse ära ei mahtunud ja nii sirgus temast hoopis üks tõeline isalõvi.

Selle paari kuu jooksul, mis ta Pärnu varjupaigas elanud on, on ta läbi teinud fantastilise muutuse. Kui ta septembrikuu algul varjupaika sattus, kartis ta isegi iseenda varju. Ka jalutusrihm või inimene tekitas Swepsis nii suurt hirmu, et ta puges kohe oma kuudi taha peitu.

Hoolimata oma suurusest, oli ta nagu multifilmist tuntud Scooby Doo, kes jõudis kartma hakata juba enne, kui oht end üleüldse ilmutas. Varjupaiga personali sõnul oli see koer ilmselt ainult korteriseinte vahel kükitanud, sest Swepsil ei olnud ülejäänud maailmast üldse mingisugust ettekujutust.

Kaks kuud on möödas ja sellest sotsialiseerimata koerast on sirgunud tõeline südametemurdja. Swepsist on saanud koer, kellega jalutab meeleldi iga huviline, kes oma jala Pärnu varjupaika tõstab. Sweps on koer, kes saab kõigiga läbi, kes vähegi viitsib temaga vaeva näha, sellele Sweps oma südame ka kingib.

Ta on koer, kes pakatab uudishimust ja vajab oma kõrvale inimest, kes jagaks samasugust maailmavaadet.

Suurt kasvu Sweps on energiline ja õpihimuline. Ta on uudishimulik ja lustlik koer, kes haarab uusi teadmiseid linnulennult. Leiduks vaid keegi, kes temaga mässata viitsiks. Elementaarsed käsud ei valmista sellele koerale mingeid probleeme. Mure on hoopis mujal - nimelt ei ole Swepsil nende täitmiseks lihtsalt aega! Maailm on ju nii põnev ja äge koht, et paigal püsimine on selle koera jaoks täielik ajaraiskamine. Üks sekund sellest väärtuslikust elust jälle raisku lastud! Sweps ei ole allaandja tüüpi. Ta on koer, kes pakatab uudishimust ja vajab oma kõrvale inimest, kes jagaks samasugust maailmavaadet. Lihtsalt kulgemine on mõttetu, on vaja katsetada ja proovida ning võtta sellest elust kõik, mis võtta annab!

Ka koertega saab Sweps hästi läbi. Pärnu varjupaigas on tema lemmikuks koer Mimii. Neid kahte võib aedikus sageli tuuseldamas kohata.

Swepsi ehib kaunis ja pikemat sorti siidine karv, küll aga ei ole see piisav, et aastaringi ainult õues elada, seetõttu ootab ta kodu, kus külmemad aastaajad ja ööd toas pere keskel veeta.
Sweps on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu!

Kui Sina saad Swepsi aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Pärnu varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!